The Modelconvention 2013

The Modelconvention 2013 is alweer de 8e editie van het ‘seminar of the model professionals in Nederland’. Meiden van 13 t/m 30 jaar die een modellencarrière ambiëren krijgen hier een kans om ontdekt te worden.
Een week lang staat Mariana Verkerk samen met haar partner Mauritz Briët, ook wel ’the odd couple’ genoemd, op de huishoudbeurs modellen te trainen en te spotten.

 

huishoud_13 (Medium)

Bron: Mfotografie.nl

Mariana Verkerk kennen wij natuurlijk allemaal van Hollands|Benelux Next Topmodel. Vóór haar carrière op de Nederlandse televisie werkte zij echter al gedurende 20 jaar in de VS voor andere organisaties met hetzelfde doel: modellen trainen. Mauritz Briët is ook bekend van HNT maar dan als uitvoerend producent van de eerste 3 series. In 2008 vond de eerste editie van The Modelconvention plaats. Om de exposure van het event nóg groter te maken zijn zij verschillende samenwerkingen aangegaan waaronder met de Huishoudbeurs. Daar zijn meer dan genoeg potentiële modellen te vinden.” Mariana spot dan ook regelmatig knappe jongens en meisjes die op de beurs rondlopen. Deze probeert ze dan ook deel te laten nemen aan de workshops en de convention zelf. ‘Veel jongens en meiden betalen dure fotografen en agencies in de hoop ontdekt te worden en dat is zonde’, aldus de catwalkcoach. Na 1 dag catwalktraining door Mariana weet een model in spé of hij/zij potentie heeft of niet. Op The Modelconvention waren meer dan 35 scouts van internationaal gerenommeerde modellenbureaus aanwezig om nieuw talent te spotten. Denk daarbij aan namen als FORD Models USA, STORM London, WIZARD Tokyo, JILL MODELS Antwerpen, NAME, SKIN, FRESH, MAX MODELS, TOUCHE, EGO’s MODELS en A MILLION FACES.

 

huishoud_17 (Medium)

Bron: Mfotografie.nl

 

Bijna vijfhonderd kandidaten, overwegend vrouwelijk, liepen hoopvol langs de scouts met hun foto’s in de hand in de hoop ontdekt te worden. Ondanks dat de spanning onder de modellen in spé hoog was, heerste er een aangename sfeer. Het toegestroomde publiek was enthousiast en er waren meerdere optredens om zowel de kijkers als de modellen te vermaken. Zo verzorgde onder andere rapper Yes-R een spetterend optreden.

 

huishoud_19 (Medium)

Bron: Mfotografie.nl

The Modelconvention heeft in het verleden al meerdere talenten voortgebracht. Zo werd in 2008 Samir Ayeb ontdekt. Hij woont nu al ruim 4 jaar in Azië voor zijn modellencarrière en reist de hele wereld rond. Puck Loomans is in 2012 ontdekt en heeft inmiddels een booming carrière dat haar over de hele wereld brengt. Momenteel werkt zij voor Tjarda Model Management. Deze twee gelukkigen zijn slechts een greep uit de vele namen die hun carrière te danken hebben aan The Modelconvention. Dit jaar lijkt het meest veelbelovende model Lydia Hernandez te zijn. Met haar blonde krullen, mooi figuur en volle lippen was zij met maar liefst 18 callbacks het meest gespotte model. Wij kunnen niet wachten om te zien hoe ver zij het gaat schoppen.