Mister Dior treedt in Freddy’s Chairman familie

“Het voorrecht van een brouwer is dat hij de vrienden van zijn bier gastvrij kan onthalen op een goed glas bier.” Niets was minder waar dan deze welbekende quote van Freddy Heineken afgelopen vrijdag. Na François-Léon Van der Velden, Miryanna van Reeden en Sander Lusink was het nu tijd voor Debora Leeser om nieuwkomer Menno Born welkom te heten in de Freddy’s Chairman familie. Uiteraard waren wij van Glamourland weer aanwezig.

 

Glamourland Menno Born Debora Leeser Remmert Jepkes

Foto: Martin van Os

 

Freddy’s Chairman is een bijzonder initiatief dat in het leven is geroepen door het prestigieuze Hotel de l’ Europe, sinds jaar en dag eigendom van de familie Heineken. Het laat Freddy’s Bar omtoveren tot een bruisende ontmoetingsplaats waar invloedrijke zakenlui elkaar wat business toe kunnen stoppen.

 

Menno is een gewaardeerde vriend van Hotel de l’Europe en geliefd bij velen. Van de zestig genodigden, kwamen er dan ook zo’n zeventig opdagen, geheel passend gekleed voor deze Nederlandse directeur van de Christian Dior Couture Boutique.

 

Glamourland Menno Born Dior

Foto: Martin van Os

 

Menno Born houdt ervan voorbereid voor de dag te komen en had zich dan ook voor deze avond ingelezen. Zo is het huis Heineken niet begonnen als bierbrouwerij, maar als kaashandel. Zestig jaar lang maar liefst, om precies te zijn. De zoon van Cornelis Heineken, Gerard, kocht op een mooie dag een bierbrouwerij op. Natuurlijk kan niemand goed gebrouwen bier weerstaan en zo geschiedde het dat Heineken uitgroeide tot het best verkochte en geliefde bier van die tijd. Twee nazaten verder was het aan Freddy Heineken om de vlag hoog te houden en dat is hem, naar onze mening, met verve gelukt!

 

Glamourland Koert-Jan de Bruijn Jeroen Graas

Foto: Martin van Os

 

Na deze kleine geschiedenisles van onze vrind Menno werd er een feestelijke, gepaste toost uitgebracht aan Freddy Heineken, de Freddy’s bar en natuurlijk Hotel de l’Europe.

 

“Ik verkoop geen bier, ik verkoop warmte” – Freddy Heineken

 

De rest van de avond werden er sigaren en andere tabakswaren in de lounge gerookt, waarbij de avond gevuld werd met gekeuvel over het juiste maatpak, welke stropdas dit seizoen gedragen mocht worden en de allernieuwste couture.

 

Glamourland Theo Hiddema

Foto: Martin van Os

 

Al met al was het weer een geslaagde avond, waar mode en geschiedenis elkaar mochten ontmoeten in de klassieke ambiance van Hotel de l’Europe, waar vrienden gastvrij werden onthaald met een goed glas bier. Daar toasten we op!