Miss Montreal

“Miss Montreal is de band en ik ben de baas”, zegt ze tijdens de uitzending van Radio 2 bij Tros Muziekcafé.

Met haar onbevangenheid staat de 27-jarige Hardenbergse lekker nuchter in het leven en floept ze er, soms stotterend, zo’n beetje alles uit wat ze denkt. Sanne van Miss Montreal mag dan als een volwassene zingen, in haar doen en laten is het nog een beetje een tienermeisje. Voor het optreden zit ze steeds aan haar haar. Staartje in, en dan het haar weer los. Toch een truitje aan, truitje uit, en weer aan. Ze loopt telkens heen en weer. Is de onrust er altijd of komt het omdat de drummer ziek is?

In de uitzending van Tros Muziekcafé op Radio 2 vertelt Sanne, zonder enige schaamte, dat ze niet veel van de uitreiking van de 3FM awards heeft meegekregen. Ze gaat ook niet in de verdediging als Daniël Dekker haar aanspreekt of ze misschien iets te diep in het glaasje heeft gekeken. Sterker nog: het interesseert haar geen barst. Ze kan waanzinnig goed zingen, en de rest neem je op de koop toe.

Sanne is tijdens de uitzending niet helemaal in haar hummetje. Sanne zingt goed, maar geen uur zoals staat gepland. Haar drummer is ziek, en hoewel ze hem in de uitzending beterschap wenst, baalt ze van zijn afwezigheid. Sanne is een controlefreak. Direct na de uitzending trekt ze haar truitje uit en staat ze letterlijk in haar hemdje. Iedereen kan haar zien, maar dat boeit haar echt niet. “Kijk lekker de andere kant als je me niet wilt zien”, zal ze denken.

Er staan allemaal meisjes om Sanne heen, om op de foto te gaan. Al giechelend worden er foto’s gemaakt. Op de foto’s trekt Sanne steeds een gekke bek, zo is ze, en ze zegt ook niet anders te willen. De tienermeisjes maken de ene foto naar de andere foto met Sanne. Er komt maar geen einde aan. “Hallo, er staan hier nog meer fans.” Maar helaas de vervellende puistenkoppies verpesten het voor de anderen, want Sanne is het zat en loopt naar een andere plek toe waar de fans niet kunnen komen.

Reporter: Gilbert