Mindfulness Mediteren

Het woord meditatie roept wellicht een gevoel van ‘zweverigheid’ of religiositeit op. Dus volgde Glamourland een workshop ‘eerste kennismaking met meditatie’ tijdens de laatste dag van de Libelle zomerweek 2012 te Almere Strand. We kwamen erachter dat “mindfulness mediteren” een meditatiemoment is waarin je met volle aandacht in het moment moet “zijn”. Een stukje bewustwording in ons zo haastige leven.

Tegenwoordig rust er zoveel druk op het presteren: op je werk moet je carrière maken, intussen wordt er ook van je verwacht dat je er fabulous uit ziet, je probeert je omgeving te vriend te houden en in je overvolle agenda heb je geen tijd meer voor jezelf.

 

 

Onze mindfullness trainer leerde ons dat we naar ons gevoel en ons hart moeten luisteren, en intuïtief contact met ons innerlijk moeten maken. Op deze manier kom je dichterbij jezelf en leer je jezelf kennen. Je moet toe geven aan emoties en gevoelens, het weten en ontdekken wat je wel of juist niet wilt in je leven.

De 3 woorden die Anke ons mee gaf was: ‘Sta stil, adem en voel’. Dat wil niet zeggen dat je helemaal niets mag denken, dan krijg je het “roze olifant effect” (denk niet aan een roze olifant en wat gebeurt er? Je denkt er wel aan tien!).  Het gaat om denken aan het moment, in het hier en nu, waar je bent en wat je voelt. Zelfontwikkeling dus.

 

 

In een kring op een stoel met de ogen gesloten leerde Anke ons een aantal technieken. Wij moeten zeggen, na zo’n dagje shoppen en veel prikkels te ontvangen hebben, was het heerlijk om onze hoofden leeg te kunnen maken en er weer tegen aan te gaan.
Belangrijk is om een passende lichaamshouding toe te passen waar jij je prettig bij voelt als je gaat mediteren. Ook kun je een eigen ingerichte ruimte creëren om te mediteren. Wij zeggen: ‘Free your mind, free your soul’. Wij bij Glamourland kunnen er in ieder geval weer even tegenaan!

 

Reporter: Linda V
twitter: @linlicious