MICHELIN-STARRED TAKE AWAY, LONDON

Sushi, dat overheerlijke stukje rauwe vis op een bedje van smeuïge rijst. Daar mag je een Glamourlander gerust voor wakker maken in ‘the middle of the night’. Zeker wanneer het heerlijke hapje bekroond is met een Michelin ster! Laat dat bij NOBU in Londen nu net het geval zijn!

 

Foto: Pphamtastic – Nobu Sushi

 

Glamourlanders zijn verzot op heerlijke delicatessen, zeker wanneer deze bekroond zijn met een Michelin ster. NOBU in Londen is een onderneming van de beroemde Japanse chef-kok Nobu Matsushisa. Het restaurant opende op 17 februari 1997 voor het eerst haar deuren, sindsdien heeft het restaurant enkel succes gekend. Wereldwijd mogen vele toonaangevende steden zich gelukkig prijzen met een NOBU vestiging. Zo kun je NOBU vinden in Dubai, Hong Kong, New York en Milaan. Een opvallend gemis in het rijtje is toch wel ons mooie fietsstadje Amsterdam! De dichtstbijzijnde vestiging voor ons is tot nu toe Londen.. dus stof uw privéjet maar alvast af want er moet gevlogen worden!

 

Sir Matsushisa stond er tijdens zijn opening niet geheel alleen voor, één van zijn vele partners was niemand minder dan de Amerikaanse acteur Robert De Niro. Het restaurant bevindt zich op een heerlijke locatie namelijk op Park Lane, op de eerste verdieping van het Metropolitan Hotel met een uitzicht op ‘Londons Hyde Park’. Het interieur is verzorgd door United Designers, het is simpel en elegant en sluit mooi aan bij de keuken van het restaurant.Hou je niet van Sushi, wees dan niet getreurd want ze bieden meer aan dan enkel Sushi. De chef heeft een volledig eigen stijl ontwikkeld en juist deze ‘nieuwe stijl’ heeft ervoor gezorgd dat NOBU een Michelin ster is toegekend. De Chef heeft een Klassiek Japanse opleiding tot (Sushi) Chef-kok gevolgd in Tokio en heeft dit vervolgens uitgebreid met Amerikaanse invloeden die hij heeft opgedaan tijdens één van zijn vele reizen. Zie hier, we moeten vaker op reis gaan! Wellicht dat we dat nog eens kunnen toepassen, als we ooit besluiten een eigen keukentje te openen ;)

 

Foto: Glam.co.uk – Deluxe Bento Box

Onlangs heeft NOBU een nieuwe serie ‘Deluxe Bento Boxen’ gelanceerd. De Bento Boxen zijn bedoeld als take away op Michelin niveau. De goedkoopste box kost slechts £ 250,- en is bedoeld voor twee personen. Misschien bezorgen ze ook wel in Amsterdam? Dan hebben we geen eigen vestiging nodig!

Dit is één van de vele verborgen pareltjes op het gebied van ‘Dinning’ en er zullen er nog vele volgen!

Stay connected!