Met 1 been uit het graf miljoenen verdienen

Nu het nieuwe jaar net begonnen is kunnen we eindelijk lijstjes maken van het afgelopen jaar. Eerder werd bekend dat Marilyn Monroe het nieuwe gezicht zou worden van MAX Factor, dit bracht ons van Glamourland op een idee. Er zijn vast meer mensen die al lang niet meer onder ons zijn, maar nog altijd geld in het laatje brengen, en laten we eerlijk zijn, levend geld verdienen is zó 2014.

 

We hebben de 5 rijkste doden op een rijtje gezet:

5. Bob Marley 1966-1981

Ja, deze kon je zien aankomen. Zijn hoofd staat op ongeveer alles. Je kunt hem krijgen op een koffiemok, vlag, ontbijtbord, aansteker, tas, t-shirt en nog veel meer. Het hoofd van de reggae ster staat gelukkig ook gewoon op zijn albums die nog altijd goed verkopen, uiteraard ook via iTunes. Hij leeft al ruim 30 jaar niet meer maar was in 2014 nog goed voor $20 miljoen.

 

4. Elizabeth Taylor 1932-2011

Volgens Forbes is Liz altijd wel terug te vinden in een soortgelijk overzicht. Niet gek als je nagaat dat la Taylor in meer dan 50 films heeft gespeeld! Daarnaast had de filmster ook een succesvolle parfum die nog steeds niet schijnt te vervliegen. Gezien het klassieke Hollywood Glamour niveau zijn er aardig wat critici die aangeven dat er veel meer uit het merk Taylor valt te halen. Barbiepoppen en een bodylotion misschien? Dit jaar was ze nog goed voor $ 25 miljoen.

 

3. Charles Monroe Schulz 1922-2000

Charles M. Schulz was een Amerikaanse striptekenaar die wereldwijd bekend is geworden door ‘Peanuts’. In de jaren 50 maakte de strip zijn debuut, en groeide al snel uit tot een van de bekendste strips ter wereld. Mede dankzij de moderne technologie is de strip ook online te lezen, daarnaast zijn er plannen om dit jaar een film uit te brengen, als deze uitkomt kunnen we verwachten dat de striptekenaar volgend jaar weer in de lijst voor zal komen. In 2014 werd er (niet door Charles natuurlijk) nog voor $40 miljoen bij elkaar gekrabbeld.

 

2. Elvis Presley 1935-1977

Hoe kan het ook anders, de enige echte king of Rock & Roll weet ieder jaar nog miljoenen op te brengen. De arme man leeft al jaren niet meer (of nog wel?), en heeft het toch voor elkaar gekregen om in 2014 een schrikbarende $ 55 miljoen op te brengen. Uiteraard door alle muziek die nog steeds te koop is, maar wat dacht je van zijn landgoed Graceland dat nog ieder jaar duizenden bezoekers trekt. Inmiddels is geschat dat er wereldwijd meer dan 1,6 miljard (!) platen van de zanger zijn verkocht. Een Amerikaans bedrijf ABG is wel het een en ander van plan om te zorgen dat Elvis weer helemaal tot leven komt. Wellicht kunt je het al raden, er wordt gepraat over optredens in Las Vegas met Elvis in de hoofdrol als hologram, sterker nog, er liggen plannen klaar voor een duet met Michael Jackson .. wat ons brengt bij ..

 

1. Michael Jackson 1958-2009

De king of pop verscheen vorig jaar nog ten tonele (ook als hologram) tijdens de BIll Board Music Awards. Niet iedereen was er gek van, fans bleven verstijft staan en wisten niet wat ze moesten doen, anderen waren een beetje ‘freaked out’ door het verschil dat nauwelijks te zien was. Met de hedendaagse technologie zal het niet lang meer duren totdat meerdere zangers of zangeressen die niet meer onder ons zijn terug zullen kerel op het podium. Één ding is zeker, Michael Jackson verdiende in 2014 $140 miljoen.

Naast deze rijke stinkerds zijn er nog een aantal die net buiten het rijtje vielen maar wel het vermelden waard zijn. Wat dacht je van Albert Einstein met $11 miljoen, John Lennon met $12 miljoen en hekkensluiter James Dean met $7 miljoen.