7 vragen aan interieurtalent Nikola Papic van Puro Arte Interiors

Het jonge talent Nikola Papic (30) van Puro Arte Interiors ontwerpt interieurs voor de nieuwe rijken. Na vele jaren praktijkervaring en 7 jaar architectuur te hebben gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie ligt de wereld aan zijn voeten. Van Dubai tot Barcelona, zijn werk voert hem over de hele wereld. Maar hij blijft trouw aan zijn roots, al zijn materialen komen dan ook uit Europa en worden in Nederland voltooid. Tussen zijn afspraken door mochten we hem 10 minuten lang het hemd van zijn lijf te vragen.

 

“Van elk project schenk ik een percentage van de opbrengst aan een goed doel

 

Nikola Papic van Puro Arte
Nikola Papic van Puro Arte Interiors

 

Wat maakt jou onderscheidend?

“Ik doe er alles aan om jouw interieurdromen te ontdekken. Iedereen heeft bewust of onbewust wel een droom en ik geef die vorm, op maat gemaakt voor jouw huis. Hierbij neem ik alles uit handen, je hoeft zelf niets meer te doen. Er komen ook geen externe aannemers tussendoor of andere partijen die onnodige extra fees vragen en miscommunicatie of vertragingen opleveren, Puro Arte beheert zelf het geheel. Daarnaast werk ik enkel met duurzame, kwalitatief hoogstaande materialen die over 20 jaar nog steeds mooi zijn.”

 

“Het huis van Gordon Ramsay zou ik graag willen ontwerpen”

 

Welke ruimte in huis is jouw favoriet om te ontwerpen?

“Dat is de woonkamer, hier komt zoveel samen. Hier ben je aan het ontspannen, socializen en tafelen als ook de eetkamer hierin geïmplementeerd is. Het is vaak de plaats waar je -ontwaakt- de meeste tijd doorbrengt. Maar ook het toilet, als een weerspiegeling van jouw karakter en hygiëne. Wanneer een restaurant een mooi toilet heeft ga je er bijvoorbeeld onbewust al vanuit dat de keuken ook schoon is.”

 

Puro Arte Nikola Papic
Nikola Papic van Puro Arte Interiors

 

Van welk bekend persoon zou je graag zijn huis willen ontwerpen?

“Het huis van Gordon Ramsay zou ik graag willen ontwerpen. Hij is een interessant persoon waarbij het voelt alsof ik hem al heel lang persoonlijk ken. Met hem zou ik ook wel eens op stap willen gaan.”

 

Waar ben je in Nederland op dit moment mee bezig?

“Op dit moment zijn we een showroom van Puro Arte Interiors aan het bouwen, een weerspiegeling van alles wat wij doen op 650 m2. Een showroom, museum en werkplaats in één. Waar je geïnspireerd wordt. Dat je ziet wat voor mogelijkheden er allemaal zijn, wat je voor jezelf kan laten maken.”

 

Nikola Papic van Puro Arte
Nikola Papic van Puro Arte Interiors

 

Wat is de huidige trend in interieur?

“Velen gaan voor gelakte tafels en velours stoffen. Tegenwoordig wordt veel gekopieerd van Pinterest en Instagram. Aan de andere kant staan klassieke materialen, Italiaanse ontwerpen en minimalisme. Ik vind dat een interieur tijdloos moet zijn, wat smaakvol blijft voor de rest van je leven.”

 

“Korte termijn geluk betekent niets voor mij”

 

En wat kan echt niet meer?

“Alles kopiëren van anderen. Kijk naar waar je zelf van droomt, daar word je een gelukkiger mens van. Ook vergankelijke elementen kunnen niet meer. Investeer liever in duurzame materialen.”

 

Wat is jouw doel met ontwerpen?

“Dat ik iemand op lange termijn écht gelukkig maak met mijn designs. Zodat deze persoon vele jaren later nog minstens zo blij ermee is. Korte termijn geluk betekent niets voor mij. Daarnaast schenk ik na elk project een percentage van de opbrengst aan een goed doel. Om zo ook in een breder spectrum mee te kunnen werken aan het geluk op deze wereld.”

 

Lees ook: De mooiste Airbnb vakantiehuizen ter wereld