Masters of LXRY: Flaneren en paraderen bij ome Yves

Jawel, menig Glamourlander is alweer druk bezig met de kerstinkopen voor de feestdagen. De afgelopen dagen kon society Nederland hun hart ophalen tijdens de Masters of LXRY, een heus ons-kent-ons shoppingwalhalla voor oud en nieuw geld. In onze eigen Amsterdamse RAI kon men zich meester maken van de duurste bolides, de laatste mode, juweeltjes en andere leuke hebbedingetjes.

 

Glamourland Masters of LXRY

Foto’s: Martin van Os

 

Voor de VIP-VIP’s vond afgelopen donderdag de opening van de 14e editie van de luxebeurs plaats. Op ruim 30.000 m2 (de grootste editie in de geschiedenis van Masters of LXRY) kwamen meer dan 5.000 (inter)nationale VIP-gasten, captains of industry en bekende Nederlanders samen om de beurs feestelijk in te luiden. Allen goed gestrikt en strak in het keurslijf.

 

Glamourland Masters of LXRY

Foto: Goed Folk

 

De bruisende avond werd op spectaculaire wijze geopend door Cirque du Soleil, Romy Monteiro en Jocelyn Brown. Daarnaast werd de nieuwe editie van LXRY Magazine gelanceerd door gast-hoofdredacteur Albert Verlinde en vonden er tientallen nationale en Europese lanceringen plaats.

 

Glamourland Masters of LXRY

Foto: Goed Folk

 

Tijdens Masters of LXRY zijn veel grote spelers uit de luxe-industrie aanwezig; meer dan vierhonderd exposanten, vanuit binnen- en buitenland, presenteren hun noviteiten aan het publiek in strakke stands. Zo kon bij Lengers Yachts het nieuwste Riva waterspeeltje worden gekocht, voor een snelle prijs van € 518.000. Of bent u een ware avonturier die echter toch liever in een goed bed slaapt in plaats van in een tentje? Dan is de luxe kampeerauto wellicht iets voor u. Voor iedere luxe portemonnee een camper, rijden doen we hem namelijk al vanaf € 200.000.

 

Glamourland Masters of LXRY

Foto: Martin van Os

 

Bij Gassan is het Omega horloge van James Bond te koop en bij Land Rover hun meest luxueuze Range Rover ooit. Voor de kunstliefhebbers onder ons: in de stand van fotografe Gaby Fling vindt men beelden over schoonheid, seks en stijl. Een welgevallige combinatie. Glamourdiva Marjan Strijbosch verwelkomt de gasten in haar eigen wereld, met onder andere tableware van Cavalli en privévliegtuigen van Orange Jets.

 

Glamourland Masters of LXRY

Foto’s: Martin van Os

 

Hallo, daar zijn we weer. Jan en Monique des Bouvrie hebben een layback lounge ingericht op de beursvloer. En wat hebben Justin Bieber, AfroJack en Humberto Tan gemeen? Hun gevoel voor ritme of hun modeliefde? Welnee het is het Oxboard, een soort elektrisch skateboard waarbij je met 15 km/u over de loper scheurt. Kijk uit!

 

Glamourland Masters of LXRY

Foto’s: Martin van Os

 

Etihad Airways presenteerde The Residence. Een luxe suite met butlers, meevliegende chef-kok en  een aparte slaapkamer met aangrenzende badkamer. De enige driekamersuite in de lucht. Vliegen in de suite kan al vanaf een welbestede 18.000 euro.

 

Glamourland Masters of LXRY

Foto: Martin van Os

 

Tenslotte liepen we nog tegen wat leuke hebbedingetjes aan. Een handgemaakte voetbaltafel van hout, leder en glas, een piano van € 3 ton, een babypakje met diamanten knopen en een 24-karaats gouden kraan. Dat wordt afwassen in stijl, althans voor de werkster dan.