Dit is de Zakenman van het Jaar 2018

Een goede zakenman kijkt daar waar anderen niet kijken. Ons kleine kikkerlandje barst van de entrepreneurs. Het maatschoenenhuis Massimo Mioretti en Dutch Global Media vonden het dan ook de hoogste tijd om ‘Nederlands trots’ te bekronen en de Zakenman van het Jaar in het leven te roepen. De prijs komt toe aan een zakenman die zich onderscheidt in expertise, maatschappelijke impact en ondernemerschap.  Afgelopen week werd de winnaar met een groot feest bekroond in The TailorMates op de Zuidas te Amsterdam onder toeziend oog van vele Nederlandse captains of industry. Wij van Glamourland waren erbij!

 

Massimo Mioretti Zakenman van het Jaar - Dutch Global Media - Marc Kooiman

 

And the winner is…
*tromgeroffel*. Wie mag zich de zakenman van het jaar 2018 noemen? Niemand minder dan drs. Lasé Hu, eigenaar van Kasteel de Wittenburg en farmaceut, ging er met de titel vandoor.

 

Massimo Mioretti Zakenman van het Jaar - Dutch Global Media - winnaar Lasé Hu en organisatie

 

Waarom? Geboren in China en getogen in Limburg, studeerde Hu in Utrecht af tot farmaceut maar de zware reguleringen ondermijnden zijn creativiteit en ondernemersdrive. Zeventien jaar geleden richtte hij Hu Holding BV op waarmee hij investeert in innovatieve projecten omtrent duurzame gezondheidszorg en welzijn in het algemeen. Hij vormt een brug tussen Nederland en Azië en weet op efficiënte wijze ondernemers, architecten, de gezondheidszorg en creatievelingen samen te brengen en met hun expertises op duurzame wijze de levenskwaliteit te verbeteren.

 

Daarnaast kocht hij 1,5 jaar geleden Kasteel de Wittenburg te Wassenaar waarmee hij een doorstart kon realiseren voor het failliete kasteel. Het overgrote deel van het personeel behield hierdoor hun baan en het monumentale pand met rijke geschiedenis bloeide weer op. Afgelopen maand opende in het kasteel restaurant Sophie waarmee na meer dan vijftig jaar een einde kwam aan de beslotenheid van het landgoed en deze voor iedereen toegankelijk is geworden.

 

Kasteel de Wittenburg

Foto: Kasteel de Wittenburg

 

“Lasé Hu is een moderne ondernemer die het vermogen heeft om met zijn expertise een zowel nationale als internationale maatschappelijke impact te bewerkstelligen. Uitdagingen worden op duurzame wijze aangepakt en hij weet Nederland nog explicieter op de kaart te zetten,” aldus Claudio Papone, juryvoorzitter en medeoprichter van Massimo Mioretti.

 

Massimo Mioretti Zakenman van het Jaar - Dutch Global Media - Claudio Papone en Laurien Verstraten

Claudio Papone en presentatrice Laurien Verstraten

Massimo Mioretti Zakenman van het Jaar - Dutch Global Media - Marc Langeveld en Anne-Marie van Leggelo

Marc Langeveld (Longchamp Investments) en etiquette expert Anne-Marie van Leggelo

 

Het comité van aanbeveling van de Massimo Mioretti’s Zakenman van het Jaar bestond uit Sander Allegro (directeur AmsterdamDiner Foundation en ondernemer), Gertjan Freutel (executive director Julius Baer private banking), Gérard Klop (oprichter Vintura Consultancy), François-Léon Van der Velden (CEO Dutch Global Media) en Claudio Papone (medeoprichter en algemeen directeur Massimo Mioretti).

 

Massimo Mioretti Zakenman van het Jaar - Dutch Global Media - Mascha Mooy Bye Bye Burnout, Sam de Wit en Jolanda Oskam

Mascha Mooy (CEO Bye Bye Burnout), Sam de Wit (Re-Play) en styliste Jolanda Oskam

Massimo Mioretti Zakenman van het Jaar - Dutch Global Media - Erieke Kuitert en Mark Teurlings

Erieke Kuitert en advocaat Mark Teurlings

 

Vier jaar geleden ging Massimo Mioretti de uitdaging aan om de wijze hoe made-to-measure schoenen werden gemaakt te verbeteren. Het huis is opgericht met een visie om maatwerk schoenen te kunnen realiseren van de hoogste kwaliteit, met een snelle levering (4 tot 6 weken in plaats van 5 tot 6 maanden) en voor een eerlijke prijs. De op de millimeter na perfecte pasvorm wordt waargemaakt door het 3D-voetscan device waarna de schoenen worden vervaardigd door ervaren ambachtslieden. Het zijn de eerste handgemaakte geklede schoenen met een sterke technologische touch.  The TailorMates op de Zuidas in Amsterdam is één van hun nieuwste verkooplocaties een daar is gedurende de Zakenman van het Jaar verkiezing stevig op getoast.

 

Massimo Mioretti

Massimo Mioretti Zakenman van het Jaar - Dutch Global Media - actrice Janna Fassaert Creative Captial Taste of Art en Chealsy Choquette

Parijse zakenvrouw Chealsy Choquette en actrice Janna Fassaert (Creative Capital)

 

“If you don’t build your dream, someone will hire you to help build theirs” – Dhirubhai Ambani

 

Foto’s: Marc Evenhauz