Please Mary Me Jimmy Paul!

Na het succes van vorig jaar, waar MaryMe Jimmy Paul de openingsact was op de Amsterdam Fashion Week, waren de verwachtingen hoog gespannen voor de show van dit jaar.

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

 

Wij van Glamourland kregen een prima plek met uitzicht op de catwalk, pal achter, daar is ie weer, stylist Fred van Leer. Als je Pino in Wonderland kruist met een mangameisje in schooluniform en je plaatst ze in de snoepfabriek van Willy Wonka, krijg je ongeveer een idee wat er tijdens deze show voorbij kwam op de catwalk. Collega-ontwerper Bas Kosters, die ook alle moderegels aan zijn laars lapt, zat dan ook op de eerste rij.

 

  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Rookmachines en bombastische muziek kondigden het spektakel aan. De voornamelijk androgyne modellen liepen over de catwalk met plastic tasjes met rokende vloeistof in elke hand, wat een bijzonder effect gaf. Ook de kapsels waren universeel en unisex. Nadat de modellen de catwalk eenmaal afgelopen waren, bleven ze aan het begin van de catwalk als een stel insecten door elkaar lopen.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Er was een kakafonie van kleuren en patronen, zeer gedurfde combinaties van prints en materialen te zien. De kleding was prachtig gemaakt en verzorgd. Er werden veel veren-boa’s en langharig nepbont gebruikt, waardoor het geheel heel aaibaar en flufffy was. Zelf zouden wij diverse kledingstukken ook wel eens los willen zien, in combinatie met neutrale kleding. Maar op dat moment is waarschijnlijk wel het echte kunstgehalte er af en is het tot mode verworden.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Wij van Glamourland wisten natuurlijk dat het designersduo Jimmy Paul en Mary Burlot achter de bijzondere ontwerpen die voorbijkwamen zat. Voor het onwetende publiek bleef het een mysterie. Het duo koos er namelijk voor deze keer niet zelf de show af te sluiten. De dames die na de show over de catwalk flaneerden en het applaus in ontvangst namen, waren de stoere PR dames Sunny Jansen en Odette Schoonenberg die de PR voor het duo doen. Uniek!

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

 

Het is mode waar niet veel woorden voor nodig zijn. Veel voorspellingen over het kleurgebruik en stijl in de volgende winter kunnen wij er niet uit halen maar dat vinden wij niet erg. Het is vooral veel van alles en alle kleuren en combinaties zijn gerechtvaardigd: Be yourself, be free and be happy!