Mart Visser heeft zijn eigen museum in Amsterdam geopend

Mart Visser presenteert dit jaar zijn 50ste Haute Couture collectie. De veelzijdige couturier en kunstenaar zit 25 jaar in het vak en dat moet gevierd worden. Een mooie aanleiding om in Amsterdam een tijdelijk museum met een concept store te openen. Met ‘Beyond Context’ toont Mart Visser de ultieme synergie tussen zijn drie disciplines: Haute Couture, prêt-à-porter en Artwork. De expositie is te bezoeken tot en met 19 november 2017.

 

 

Mart_Visser_Beyond_Context Glamourland (15)

Mart_Visser_Beyond_Context Glamourland (13)

 

In het centrum van Amsterdam zijn de monumentale grachtenpanden ‘The Artesia’ getransformeerd tot een tijdelijk museum. Rauwe, kaalgeslagen ruimtes contrasteren met statige stijlkamers. Een nieuw en ideaal decor voor de presentatie van mode en kunst. We bewonderen het ene na het andere meesterwerkje. Daarbij plaatst Mart Visser zich buiten zijn eigen context en kan de bezoeker een rondgang door zijn creatieve brein maken. Licht, beweging, beeld en muziek zorgen voor een optimale beleving.

 

 

Mart_Visser_Beyond_Context Glamourland (3)

Dame du Salon Elly Koot en Mart’s muse Daniëlle Bleeker

 

Couture
Mart Visser debuteerde in 1992 met zijn eerste Haute Couture collectie. Voor de expositie worden iconische stukken, hoeden en objecten uit zijn archief afgewisseld met ontwerpen uit de couture collectie winter 2017-2018. Daarnaast wordt een selectie van showsuccessen en red carpet jurken van Bekend Nederland gepresenteerd.

 

Mart_Visser_Beyond_Context Glamourland (5)

Mart_Visser_Beyond_Context Glamourland (14)

 

Artwork
De expositie laat ook een imposant overzicht van 8 jaar Artwork zien met schilderijen, sculpturen en installaties. Immens grote gezichten naast zwaar verroeste objecten weerspiegelen de ontwikkeling van Mart als kunstenaar. Zelfs studies en de eerst getekende koppen uit 1992, van zijn eindexamen aan de Modeacademie Montaigne, worden getoond.

 

Mart_Visser_Beyond_Context Glamourland (12)

Mart_Visser_Beyond_Context Glamourland (8)

 

Concept store
In het tijdelijk museum is ook de eerste concept store van Mart Visser gevestigd met de meest recente prêt-à-porter collectie. Hier krijgt de bezoeker exclusief de mogelijkheid de collectie te bekijken en passen. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

 

Mart_Visser_Beyond_Context Glamourland (4)

Mart_Visser_Beyond_Context Glamourland (9)

 

Expositie Beyond Context
Locatie: ‘The Artesia’ – Herengracht 541 in Amsterdam
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Voor meer informatie: www.martvisser.nl

 

Foto’s: Team Mart Visser op de opening van de expositie