Marilyn Monroe springlevend bij Max Factor

In 1962 overleden, maar niet minder booming dan toen. Vandaag is bekend geworden dat de ruim 50 jaar geleden overleden actrice Marilyn Monroe het nieuwe gezicht zal worden van cosmeticagigant Max Factor.

 

De blondine zal de hoofdrol spelen in een peperdure campagne als ‘Global Glamour Ambassador’ een klusje waar menig levend model een moord voor zou plegen. De bombshell schijnt in de 40’s al klant te zijn geweest van het merk, dit gaf genoeg reden voor een goede insteek. Max Factor zal zich voornamelijk richten op de transformatie van ‘plane Jane’ Norma Jean tot het sekssymbool Marilyn Monroe… met een beetje hulp van de moderne technieken uiteraard.

 

Glamourland-Monroe-Chanel-no5

Foto: Chanel

 

“De rode lippen van Marilyn, haar lichte huid en haar dik aangezette ogen waren een belangrijk modebeeld in de jaren 40. En je ziet haar look nu nog steeds terug”, aldus creatief directeur Pat McGrath.

 

Het is natuurlijk niet helemaal nieuw, eerder zagen we Marilyn al voorbij komen in een reclame voor Dior en Chanel. Het laatste merk heeft hier óók genoeg reden voor, door haar legendarische uitspraak dat ze in bed niets anders dan “a few drops of Chanel No. 5” droeg maakte het luchtje in 1 klap wereldberoemd.

 

Er is geen twijfel over mogelijk, Marilyn is een beauty en glamour icoon, wij van Glamourland vragen ons echter af wat ze zelf had gevonden van de  ‘boerentrien naar blonde stoot’ invalshoek.