Marie Claire Starters Award: Awardwinnende grafkist

Vrouwen zijn steeds prominenter aanwezig op de arbeidsmarkt en beginnen vaker hun eigen onderneming, dat weten wij Glamourlanders maar al te goed. Uit een rapport van onderzoeksbureau EIM blijkt dan ook dat maar liefst 32% van de ondernemers vrouw is. Tijdschrift Marie Claire wil deze groei stimuleren en reikte afgelopen maandagavond in het Art’otel voor de tiende keer de Marie Claire Starters Award 2014 uit aan het beste en meest ambitieuze businessplan van het jaar. Wij van Glamourland staan achter dit initiatief en zijn daarnaast natuurlijk dól op awardpartijtjes!

 

Glamourland

Foto: Helene Wiesenhaan

 

Dit jaar was Marieke Havermans de gelukkige. Marieke’s plan was volgens de jury ‘het meest onderscheidende en best onderbouwde businessplan met internationale potentie’. Haar plan? Een milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde grafkist.

 

De winnares: “Tachtig procent van de huidige ‘houten’ grafkisten zijn niet van massief hout gemaakt, bevatten bovendien veel metaal, plastic en wegen gemiddeld 45 kilo. Deze milieuvervuilende materialen komen in de grond bij begraven of in de lucht bij verbranding. Vanuit mijn achtergrond als verpakkingstechnoloog besloot ik een milieuvriendelijk en stijlvol alternatief te ontwikkelen, een ecologisch verantwoorde grafkist. Ik ben dan ook erg blij dat ik met deze prijs mijn idee werkelijkheid kan laten worden.”

 

Glamourland

Foto: Helene Wiesenhaan – de Marie Claire Starters Award 2014 werd uitgereikt door Claudia Straatmans, in het bijzijn van gastsprekers Katja Schuurmans, Marlies Dekkers en Marvy Rieder en host Merel Westrik

 

Miss Havermans was dolgelukkig en won een cheque van € 5.000,- als startkapitaal, plus een nieuwe garderobe. “Het idee is innovatief en onderscheidend, maar daarnaast ook zeker realistisch en financieel goed onderbouwd. Met haar crowdfunding heeft zij 400% van het streefbedrag opgehaald, echt een prestatie! Wij vinden haar de terechte winnaar”, aldus het juryoordeel.

 

Glamourland    Glamourland

Foto’s: Helene Wiesenhaan

 

Hoge hakken en business minded
De Marie Claire Starters Award is een stabiele factor in het rijtje aan business prijzen dat jaarlijks in Nederland wordt uitgereikt. Met deze award wil de glossy intelligente vrouwen met een grote passie voor het ondernemerschap blijven inspireren. Claudia Straatmans: “Vrouwen op hoge hakken hebben de broek aan en de drive om hun plan succesvol te maken. Bij Marie Claire ondersteunen we deze ondernemende vrouwen met een startkapitaal én een goed gevulde kledingkast.”

 

Glamourland

Foto: Helene Wiesenhaan

 

Dresscode op werk
Marie Claire verrichtte onlangs onderzoek onder 140 vrouwen van 28+ die deelnemen aan het zakenleven. De glossy vroeg hen naar hun dresscode op business vlak. Zo heeft slechts 5,71% van de ondervraagden een vaste dresscode op het werk en kan het grootste gedeelte zelf kiezen hoe business proof ze zich kleden. 75% van de ondervraagden besteedt hier dan ook veel aandacht aan en vindt het belangrijk om er netjes en stijlvol uit te zien tijdens het werk.

 

Wij van Glamourland zijn erg benieuwd naar deze nieuwe ecologisch verantwoorde grafkisten. Gouden kisten zijn ook he-le-maal milieuvriendelijk, toch?