MARIE CLAIRE PRESENTS SIS BY SPIJKERS & SPIJKERS

Maandagavond 27 januari  had heel modeliefhebbend Nederland zich verzameld in de Gashouder van de Westergasfabriek voor de spetterende finaleshow van de Nederlandse tweelingzussen Truus en Riet Spijkers. De zussen studeerden allebei af aan Artez Fashion Instituut. Al snel kwamen zij met hun eigen label: Spijkers en Spijkers, een groot succes want hun creaties zijn inmiddels wereldwijd verkrijgbaar. In 2010 presenteerde het duo hun tweede lijn genaamd SIS. Hun nieuwste herfst-/wintercollectie werd tijdens de laatste avond van de Fashion Week vertoond. En natuurlijk waren wij van Glamourland aanwezig bij deze futuristische finale!

 

Glamourland

Foto: Lisa Vermeij

‘Around The World in One Day’ met op de achtergrond een remix van ’99 Luftballons’ van Nena en ‘Around The World’ van Daft Punk.

 

De gezusters Spijkers kregen niet voor niets de eer om de Mercedez Benz Fashion Week Amsterdam af te sluiten, zij zijn al jarenlang geliefd in de fashionwereld. Hun creaties worden verkocht in onder andere Italië, Engeland, Japen, Denemarken en de Verenigde Staten.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Het thema van de show was ‘Around The World in One Day’. De ontwerpen van het modeduo staan bekend om hun bijzondere gebruik van kleuren en vormen. Kenmerkend voor een Spijkers en Spijkers jurk is de grafische vlakverdeling. Ook tijdens deze show zagen we heel veel verschillende combinaties van kleuren: paars, lichtroze, groen, oranje, geel en rood gemixt met zwart of grijs.

 

 Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

De collectie bestond vooral uit veel rokken en lange jurken. In het eerste gedeelte zagen we veel rokken in grafische designs, gecombineerd met prints. De zusters zijn niet bang om prints met elkaar te mixen.Daarna volgde de prachtige typische Spijkers en Spijkers jurken in verschillende heldere kleuren.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Ook al had de Fashion Week van ons nog wel langer mogen duren, Spijkers en Spijkers zijn er wederom in geslaagd om een geweldige show neer te zetten!