Manolo Blahnik geëerd met belangrijke modeprijs

Dit jaar reikt de British Fashion Council namens de British Fashion Awards de Outstanding Achievement Award uit aan Manolo Blahnik.

De Outstanding Achievement Award erkent de impact die een ontwerper gedurende zijn gehele loopbaan heeft gehad op de wereldwijde mode-industrie. Vorig jaar werd de award uitgereikt aan ontwerper Paul Smith. Andere genomineerden voor deze modeprijs waren Alexander McQueen, Burberry, Stella McCartney en Christopher Kane.

De schoenenontwerper werd wereldwijd bekend dankzij de Amerikaanse hitserie Sex and the City. Blahnik ontving drie keer eerder de award voor accessoire-ontwerper. Met 40 jaar ervaring op zak mag hij zich volgens de British Fashion Council één van de meest invloedrijke schoenenontwerpers van de wereld noemen.

“Het is een grote eer om deze award in ontvangst te nemen. Om erkenning te krijgen voor iets wat je het liefst doet, is echt geweldig”, aldus Blahnik.

 

De awards zijn verdeeld over elf categorieën, waaronder ontwerper van het jaar, opkomend talent op de rode loper en de Isabelle Blow Award voor beste createur op het gebied van mode. Op dinsdag 27 november worden de modeprijzen uitgereikt.

De awards zijn in het leven geroepen om jaarlijks het Britse modetalent te vieren.

 
Bron: nu.nl