Make-up trends: herfst & winter 2013

Terwijl de zon nog heerlijk schijnt en het volop zomer is, zijn wij van Glamourland al op zoek gegaan naar de make-up trends voor het komende najaar. Want ook in het najaar willen wij natuurlijk tip-top en glamoureus voor de dag komen. Wil je weten welke make-up looks helemaal in zullen zijn, lees dan gauw verder.

 

De kleuren

Reken er maar op dat we warme en metallic tinten gaan zien: brons, koper en goud zijn de kleuren van dit najaar. Ook zullen we voor de ogen vaak paars en grijs tegenkomen, met een mix van oranje en koper.

 

De looks

Hieronder tref je de looks aan voor de komende herfst en winter:

 

1) De glossy minimalistische look
Wat we vooral dit najaar zullen zien zijn de minimalistische looks, ofwel less is more! De minimalistische look staat bekend om een glossy touch op de oogleden en op het hoogste punt van de jukbeenderen. Om deze look te creëren gebruik je kleurloze gloss, bijvoorbeeld de M.A.C. Clear Gloss. Je tipt wat op je huid en klaar ben je. Verder heeft alles in het gezicht dezelfde kleur.

 

2) Cat-eyes
De beroemde kattenogen look is dit najaar helemaal in. Om deze look te creëren teken je met een oogpotlood een randje boven je ooglid, in de vorm van een vleugel. Voor een avant-garde look kun je onder je onderste ooglid, in plaats van een lijntje te tekenen, kiezen om met een oogpotlood stipjes te zetten. Deze look staat mooi met nude lippen en een gladde huid.

 

3) Rode lippen
De nadruk ligt dit najaar op de lippen. Vorig jaar was pruimenrood een populaire lipstickkleur en die kleur zal in het najaar ook weer terugkomen. Naast pruimenrood doen paarsrood en wijnrood het ook goed. Bij rode lippen staat een zwoele look het beste. Omdat je vooral de nadruk legt op de lippen, is een oogschaduw overbodig. Het enige wat je aan je ogen kan doen is je wimpers krullen en een mascara gebruiken. Verder gebruik je een ‘luminizer’ voor een stralende huid en die voor een mooie glans zorgt. Ten slotte gebruik je voor de finishing touch een bronzing powder op je jukbeenderen. Gebruik geen matterende poeder, anders haal je de glans van je gezicht weg.

 

4) Grey wash
Vergeet de smokey eyes, it is all bout the grey wash eyes! Breng grijze oogschaduw aan op je bovenste ooglid en laat deze doorgaan tot het gedeelte boven je ooglid, tot net aan je wenkbrauwbeen.

 

5) Glitter eyes
Je kan deze look makkelijk creëren door stukjes glitterpapier of pailletten op je wimpers te plakken met wimperlijm. Een niet alledaagse look dus, maar wel leuk voor een feestje.

 

Zo, dit zijn onze favoriete make-up looks voor het najaar. Rest ons nog te zeggen:  echte schoonheid zit van binnen, maar het oog wil toch ook wat. Glamourlanders, let’s glim & glam dit najaar!