Maison Martin Margiela for H&M

De geruchtenmachine is tot een halt gekomen, de nieuwe guest designer bij mode gigant H&M is niemand minder dan Maison Martin Margiela. Dat had waarschijnlijk niemand gedacht. Na een heel Italiaans jaar bij H&M komen ze nu met een Frans modehuis (van een Belgische designer) die vooral bekend is geworden door zijn niet alledaagse manier van ontwerpen.

 

Hij studeerde af aan de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en was één van de oorspronkelijke “6 van Antwerpen”. Tot dit exclusieve gezelschap behoorden onder andere ook Ann de Meulenmeester en Dries van Noten. Margiela koos toch liever voor een vrijer bestaan, en ging aan de slag als freelance designer. Zo werkte hij onder andere een tijdje als assistent voor Jean-Paul Gaultier.

 

De oprichting van het uiteindelijke modehuis vond in 1988 plaats in Parijs. Typisch aan Margiela is dat eigenlijk niemand weet wie hij is. Hij wordt nooit ergens gezien, geeft geen interviews en is niet aanwezig bij bijvoorbeeld de opening van zijn nieuwe winkels. In oktober 2009 verliet Margiela zijn eigen modehuis en is tot op de dag van vandaag nog niet vervangen door een andere creatieve directeur.

 

(foto: H&M)

 

De collectie voor H&M zal bestaan uit dames- en herenkleding evenals een accessoirelijn voor beide. Deze samenwerking zal verkrijgbaar zijn vanaf 15 November in geselecteerde winkels wereldwijd.

 

 

 

(foto: H&M)

 

Reporter: Nadine

Twitter: @WEARTODARE