Yachting

Een jacht, het ultieme speeltje voor de rijke elite. Nu de lente is begonnen, zie je overal de grote boten en luxueuze jachten het water op gaan. In Monaco en Marbella struikel je inmiddels weer over de Pershings en Strandcrafts.

Ben je op zoek naar een aardig bootje? Laat Glamourland je helpen om wat inspiratie op te doen.

Met een lengte van 115 meter is de 12.000 ton wegende Pelorus een van de grootste jachten ter wereld. De suites zijn uitgerust met een piano en een privétuin. Als je daar al van onder de indruk bent, neem dan eens een kijkje aan boord van de Eclipse: zij heeft aan boord ook een bioscoop, meerdere enorme eetzalen, een discotheek, twee zwembaden en een wijnkelder. Leuk detail: op de Eclipse zit ook een “paparazzischild”. Dit is een ingenieus apparaat dat met behulp van lasers de elektronische lichtsensors van digitale camera’s detecteert. Wanneer dit apparaat er een of meerdere vindt schiet het apparaat een geconcentreerde lichtstraal af die foto’s maken onmogelijk maakt. Over leuke gadgets gesproken…

 

De Eclipse is een aantal jaar geleden gekocht door de Russische miljardair Roman Abramovich, aka Mr FC Chelsea. Niet alleen hijzelf mag graag in dit bootje ronddobberen, ook laat hij regelmatig vrienden uit heel de wereld overvliegen om en coctailtje op zijn zonnedek met hem te drinken. Spijtig genoeg voor Mr Chelsea heeft zijn meest recente ex-vrouw haar zinnen gezet op dit speeltje en hier tijdens de echtscheiding haar klauwtjes in gezet.

Abramovich zal dus op zoek moeten naar een nieuw bootje. Gezien zijn fortuin zal hem dat vast wel lukken. Wij kijken in ieder geval uit naar zijn nieuwe gadget!

 

 

Arzu Aksoy Reporter Glamourland

Twitter: @IAM_ZU