Louis Vuitton verliest rechtszaak

Say what? Ja, Luis Vuitton heeft in mei vorig jaar Warner Bros met de film: Hangover 2 aangeklaagd voor het stimuleren van zwarte handel. In de film: Hangover 2 was er een fake Louis Vuitton te zien die deel uitmaakte van een grap. Louis Vuitton was er niet blij mee dus sleepte het modehuis Warner Bros voor het gerecht. Zij eiste dat het LV-logo zou worden verwijderd voor de DVD release van de film. Voorts eiste zij een schadevergoeding en vorderde dat alle kopieën van de film en promotiemateriaal zouden worden vernietigd. De nep tas zou onder meer zorgen voor verwarring onder consumenten.

 

 

Natuurlijk was Warner Bros het er niet mee eens. In maart dit jaar diende de studio een motie in om de trademark-zaak te seponeren. Hun argument over de neptas was, dat het een artistiek belangrijk onderdeel was van de grap in de film. De rechter volgde Warner in haar argumenten en stelde Warner in het gelijk.

 

De rechter legde tijdens de rechtszaak zelfs uit dat Galifianakis (een van de hoofdrolspelers in de film) de naam van Louis Vuitton opzettelijk verkeerd uitspreekt spreekt, wat volgens de rechter duidelijk maakt dat het om een grap gaat. Warner mag de tas mét het logo blijven gebruiken en LV trekt aan het kortste eind.

 

 

 

Reporter: Aletha de Regt

Twitter: @leetjuuuuh