L’Oréal Professionnel Presents Dorhout Mees

Dag vier was aangebroken op Fashion Week Amsterdam en wij van Glamourland waren hier uiteraard weer aanwezig. Geen zondagmiddag kon beter beginnen dan met de show L’oréal Professionnel Presents Dorhout Mees.

 

In 2010 werd het label van Dorhout Mees opgericht door de Nederlandse ontwerper Esther Louise Dorhout Mees. Zij is onderscheidend in haar elegante stijl. Het is vrouwelijk en conceptueel, en ook de draagbaarheid is altijd een belangrijk element. De fascinatie van haar constante wisselwerking tussen lichaam en materiaal, bedekken en het bloot leggen van het vrouwelijk lichaam, is haar uitgangspunt.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Dorhout Mees heeft weer een mooie, maar vooral fascinerende fashionshow neergezet. De show begon origineel en in de sfeer van de collectie, namelijk met een kortdurend filmpje van haar Fall/Winter 2014 collectie. Maar toen werd het donker: ‘it’s showtime’!

 

De eerste modellen paraderen over de catwalk met elegante witte, satijnen jurken. Door middel van de brede ceinturen komen de tailles van de modellen naar voren. Naast deze brede ceinturen zijn er ook fijne bruine riempjes aanwezig. De mooie satijnen stof glanst als het ware over de catwalk, sommige items zelfs met een extra eyecatcher: Peplum.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Naast wit komen ook de kleuren zwart, donkerbruin, mosterdgeel en legergroen aan bod. De Fall/Winter 2014 kleuren van Dorhout Mees! Wat erg opvallend is, is dat alle modellen gouden oogschaduw dragen en opgestoken haar hebben. Naast de vele glans van de satijnen stoffen, hebben de kledingstukken ook meerdere lagen van dunne stofjes. Deze dunne stof creëert een seethrough-effect. En geen enkele wintercollectie is natuurlijk compleet zonder wollen items. Maar Dorhout Mees laat haar modellen niet zomaar de catwalk op lopen, want de wollen coltruien beschikken over een oversized col die voor een open rug of voor een diepe decolleté zorgen.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Iedere collectie van Dorhout Mees heeft iets aparts, onderscheidend en vooral elegants. Binnen deze collectie waren de mooie stukken met prints uit de natuur. Vanuit de kleur van het kledingstuk vloeide de print geleidelijk over, dit zorgde voor een classy look. Ook cut-outs, houten sleehakken met uitgesneden figuren en lederen arm- en handaccessoires waren deel van haar collectie.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Toen was het tijd voor het slot, een afsluiting waar iedere ontwerpster van droomt, namelijk: perfect. Dit woord vat volgens ons daarnaast ook de hele show èn de collectie samen. Natuurlijk werd er afgesloten met een glaasje Monte Scroppino. Cheers to our glamorous lifes!

 

Esther-Dorhout-Mees-Designer

Foto: Team Peter Stigter