L’Oréal Professionnel hair show: een ode aan haar

Een show over haardrachten in de Amsterdam Fashion Week? Wij van Glamourland wisten in eerste instantie niet helemaal wat we ons hierbij moesten voorstellen. Één ding wisten we echter wel: het zou ongeëvenaard spectaculair worden. Afgelopen zondag zaten we front row in afwachting van wat er over de catwalk zou gaan paraderen. Rijgenootjes Leco van Zadelhoff, Victoria Koblenko en Mariana Verkerk zaten al in de startblokken. En dat bleek niet voor niets te zijn.

 

Glamourland   Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Het eerste kunstwerkje op de catwalk was een model gehuld in een ‘golden’ suit. Uiteraard waren haar hakken nog hoger dan la tour d’Eiffel en was haar kapsel volledig bijpassend: op haar hoofd rustte een imposante ingevlochten haardracht, met hier en daar een tintje roze of geel. Wij van Glamourland moeten het toegeven: L’Oréal wéét hoe je de toon zet bij een fashionshow.

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

 

Het volgende onderdeel kwam meerdere malen terug in de show die maar liefst één uur duurde: kappers knipten, transformeerden en föhnden het haar van modellen op het podium. En dat allemaal live, in niet meer dan twee minuten. Wij vonden dit simpelweg indrukwekkend: hiermee werd het statement gemaakt dat de kappers van L’Oréal staan voor kwaliteit èn creativiteit. Er werd volop geklapt na elke ‘mini live performance’: niet gek ook, je moet behoorlijk wat lef hebben om onder het oog van iedereen haren tot kunst te verheven.

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter

 

Na zo’n twintig minuten dacht de modewereld bedroefd dat de show voorbij was, maar niets was minder waar. Een nieuw onderdeel werd ingeluid: Berni Ottjes, die de styling èn kapsels van het onderdeel bedacht, stuurde zijn modellen de catwalk op.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Wij van Glamourland hebben zelden zo’n gevarieerd pallet aan modellen gezien: van prachtige gekleurde modellen in spierwitte jurkjes tot een wat duivelsere verschijning met vuurrood haar, een leren pakje en bijbehorende sleep. Ook liepen er androgyne modellen mee en werd er live een pruik geplaatst op het hoofd van een model. Keer op keer werden we verrast met een indrukwekkende plotswitch.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

En toen kwam Kinki kappers. Hun lijfspreuk: ‘The best rolemodel in your life is the mirror.’ We werden meteen geconfronteerd met het feit dat deze kapsalon graag groot uitpakt: hun onderdeel begon met modellen die een krachtige dans opvoerden. Al snel volgden de meest kunstzinnige creaties, zowel betreft de kapsels als kledij. Mannen liepen met een wel héél bijzonder hoofddeksel op, vrouwen liepen in wel héél schattige jurkjes en de show werd afgesloten met een ware parade.

 

Glamourland   Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter & Redactie Glamourland

 

Deze show heeft al onze verwachtingen overtroffen. Daarom: een ode aan L’Oréal, die erin slaagt haren tot kunst om te toveren. Het was magisch.

 

Glamourland

Foto: Team Peter Stigter