L´or Blanc: Bugatti

Of je wil of niet, het merk en type auto zegt vaak iets over de man (of vrouw) achter het stuur. Althans, dat is wat we onszelf in ieder geval graag voorhouden. Heerlijk is het om mede-weggebruikers in een hokje te plaatsen! Iemand uit een vinexwijk rijdt vaak in een Opel, patsers in een dikke Amerikaan, BMW’s en Audi’s zijn voor snelle jongens, hoge ambtenaren rijden in een Volvo en de Jaguar is voor de oudere deugniet. Uiteraard gelden die hokjes niet voor ons. ;-)

 

 

In welk hokje we de volgende autoliefhebber moeten plaatsen, weten we hier nog niet, maar dat het een uitzonderlijk hokje is, moge duidelijk zijn! Een (uiteraard zeer gegoede) jongeman heeft namelijk €1,65 miljoen betaald voor de enige echte Bugatti Veyron Grand Sport L’or Blanc a.k.a.: “het witte goud”.

Wat er zo bijzonder is aan deze wagen? Los van het feit dat deze verleidelijke bolide meer dan 1000 PK onder de kap heeft, heeft Bugatti voor het design van dit racemonster speciaal samengewerkt met Königliche Porzellan-Manufactur Berlin (KPM). Dit is één van de beroemdste porseleinhuizen van de wereld. KPM staat bekend om hun goede kwaliteit porselein dat een ongekende hardheid heeft en een weergaloos witte tint. Het blijft een rare combi, auto’s en porselein, maar het is Bugatti gelukt om samen met KPM een wel heel bijzondere outfit voor deze uitvoering van de Veyron te ontwerpen.

KPM heeft namelijk porseleinen plakkaten geproduceerd die zowel in het exterieur als in het interieur te zien zijn. Het porselein geeft een enigzins tribalachtige tekening op de auto.

Eigenlijk is deze bolide een echt museumstuk, eens temeer omdat Bugatti liet weten dat het maar bij één Grand Sport L’or Blanc blijft. Ondanks het breekbare laagje op de lak, heeft de goed gevulde autoliefhebber uit de Arabische Emiraten deze demo-auto gekocht van Bugatti. Hij is op kenteken gezet en daarna naar Parijs gevlogen, waar deze shining beauty al een paar keer gespot is.

 

 

Het is ongelofelijk, maar één van de duurste auto’s ter wereld rijdt dus doodleuk door Parijs, waar ze het over het algemeen niet zo nauw nemen met inparkeren en “blijf op je eigen weghelft”. De koper van deze Bugatti heeft dus niet alleen genoeg pegels om zich hier niks van aan te trekken, maar beschikt blijkbaar over stalen zenuwen. Je moet er toch niet aan denken dat je “L’or Blanc” ergens in een achteraf zijstraatje van de Champs Elysees wordt gebruikt als botsauto…

 

Reporter: Aletha de Regt

Twitter: @leetjuuuuh