Londen vooral geschikt voor de rijksten

Het is misschien geen verrassing voor vele fashionista’s en levensgenieters: Londen is de allerduurste stad in de wereld. Ook wij van Glamourland weten dat zelfs wij soms eerst even moeten sparen om de hotste items in deze wereldstad te scoren. Laat staan hoeveel geld het kost als je in deze fantastische stad woont. Onderzoek van Expatistan.com wees uit dat inwoners van Londen veel meer geld kwijt zijn aan de huur dan bijvoorbeeld de inwoners van Nieuw Zeeland. In Londen kost een optrekje gemiddeld 2500 pond per maand (!!), aan de kust van Nieuw Zeeland betaalt men 950 pond voor hun woning. Een aanzienlijk verschil.

Er wordt niet voor niets in Londen veel met het openbaar vervoer gereisd. Je waant je in de eerste plaats erg makkelijk door de stad heen, maar wij worden van de prijs voor een litertje benzine ook niet blij: 1.40 pond. Dat is net zoveel als hier in Nederland: 1.70 euro per liter.

 

Het blijft niet bij deze hoge kostenposten. Zelfs een gezellig avondje in de bioscoop met je lieve hub kost je al een stuk meer dan hier in Nederland. Een filmkaartje kost omgerekend zo’n vijftien euro. Daarnaast zijn de gadgets, zoals mobiele telefoons, er alles behalve goedkoop. En een coffee-to-go of een ontbijtje voor onderweg smaakt meteen een stuk minder als je afrekent. Je kunt daar beter investeren in een goed koffiezetapparaat en besmeerde boterhammen. Van het geld dat je daarmee bespaart kun je natuurlijk wel weer langs Victoria’s Secret voor een sexy lingeriesetje.

Voor Londen waren New York, Sydney en Parijs al eens de duurste steden van de hele wereld. Nu komen deze niet eens meer voor in de top drie. Nee, anno 2014 wordt de lijst aangevoerd door Londen, Oslo en Genève. Liever naar een stad waar je meer kunt kopen voor je geld? Caracas en Venezuela zijn volgens de onderzoekers de meest goedkope steden op aarde. Maar eerlijk is eerlijk, een citytripje naar Londen zorgt wel voor fantastische ervaringen en momenten. En dat is ook veel waard, toch?