Lock Me Up – Free A Girl

We kennen haar allemaal als actrice en presentatrice. Yolanthe Sneijder Cabau.
Maar wisten jullie dat ze ook een eigen stichting heeft genaamd ‘Stop Kindermisbruik’?

Stop Kindermisbruik is in 2008 opgericht door Yolanthe en Arjan Erkel. De stichting zet zich in om kinderhandel en kinderprostitutie te stoppen. Minderjarige meisjes worden gered uit bordelen, massagesalons en karaokebars, waarna ze worden opgevangen en gerehabiliteerd. Stop Kindermisbruik is werkzaam in Bangladesh, Brazilië, Cambodja, China, de Fillippijnen, India, Kameroen, Nederland, Nepal en Thailand. Sinds de oprichting in 2008 heeft de stichting al de redding en re-integratie van meer dan 1500 meisjes mogelijk gemaakt.

Eigenaresse Wimmy Hu van restaurant ‘The Red Sun’ houdt jaarlijks acties om geld te verzamelen voor een goed doel. De afgelopen jaren deed ze dat vooral met benefietavonden. In de vestiging van The Red Sun in Amsterdam maakt de benefietavond ditmaal plaats voor een nieuw initiatief van Wimmy Hu. Meer dan 20 Bekende Nederlanders nemen deel aan de actie “Lock me up – Free a Girl”. Van 25 mei tot 3 juni word er in de Amsterdamse vestiging van The Red Sun gedurende tien dagen twee hokjes geplaatst waar steeds twee Bekende Nederlanders een periode van twaalf uur doorbrengen. De shifts lopen van 8 tot 8 overdag en ’s nachts.

Dit met als doel aandacht te vragen voor minderjarige meisjes die wereldwijd worden gedwongen tot prostitutie. Zij zitten onder mensonterende omstandigheden gevangen in bordelen. In India worden ze opgesloten in hokjes van nog geen 1 bij 2 meter. Jonge meisjes van 12, 13 en 14 jaar die dag in dag uit worden uitgebuit, vernederd en mishandeld. Opgesloten, meerdere keren per dag verkracht en als een beest verkocht voor de mensenhandel. Niet alleen in landen als India, Cambodja en Thailand, maar ook in Nederland zijn veel minderjarige meisjes slachtoffer. Zowel buitenlandse als Nederlandse meisjes werken gedwongen in de prostitutie. Hun leven is een hel. Om zoveel mogelijk meisjes te kunnen bevrijden, is geld nodig.


Het is de bedoeling dat de deelnemende Bekende Nederlanders zelf sponsors werven voor de twaalf uur dat zij in de hokjes doorbrengen. Al het geld dat tijdens de actie wordt ingezameld komt ten goede aan de Stichting Stop Kindermisbruik.

De deelnemende Bekende Nederlanders zijn: Arjan Erkel, Manuela Kemp, Jasmine Sendar, Jörgen Raymann, Brahim Fouradi, Kim Kötter, Vivian Reijs, Carlos Lens, Pauline Wingelaar, Danny Froger, Jennifer Cooke, Fajah Lourens, Laura Vlasblom, Kimberley Klaver, Laurette Gerards, Marvy Rieder, Wytske Kenemans, Evelien Hölsken, Roelof van Laar, Ronald Weerwag, Joanne Hage, Mylène de la Haye, Gwen Jansen, Wimmy Hu, Rogier van Asselt , Chi Ho Fan.

Dus mocht je na het lezen van dit artikel je steentje willen bijdragen ga dan naar www.lockmeup.nl om te doneren.
Spread the word, want alle kleine beetjes helpen mee.

Frankee
http://twitter.com/FrankEElicious