Lippenstift trekt vermogende mannen aan

Je lippen stiften vanwege kredietcrisis? Ja zeker! Uit beautyonderzoek is gebleken dat vrouwen hun lippen sneller stiften in een recessie. Het lijken twee totaal verschillende dingen, maar ze worden toch met elkaar verbonden. Lipsticks vliegen tijdens crisissen letterlijk over de toonbanken en de lippen worden rijkelijk voorzien van kleur. Maar waarom eigenlijk?

 

Glamourland lippen

Foto: Tumblr

 

Er is al vaker onderzoek gedaan naar het zogenoemde Lipstick Effect. Uit ieder onderzoek kwam dezelfde conclusie: vrouwen betalen een hoge rekening liever met mooie lippenstift op de mond en een glitternagellak op de nagels. Dit omdat dat de boel in ieder geval nog een béétje opfleurt.

 

Glamourland lippenstift

Foto: Tumblr

 

Maar niet iedereen denkt hier hetzelfde over. Vijf professoren van Amerikaanse universiteiten hebben hier namelijk ook onderzoek naar gedaan. Zij kwamen tot een heel andere en diepergaande betekenis van dit fenomeen. Uit die studie bleek dat vrouwen tijdens de recessie hun lippen stiften om – hou je vast – een sugar daddy aan te trekken, zodat deze de huur voor ze kan betalen. Echter laten mannen het geld minder snel rollen tijdens economische slechte tijden en daarom zetten vrouwen alles op alles om een man met goed gevulde zakken aan de haak te slaan. Met als grootste wapen: lippenstift.

 

Glamourland lippenstift

Foto: Tumblr

 

Zoals Yves Saint Laurent zou zeggen: “The most beautiful make-up of a woman is passion. But cosmetics are easier to buy.” En wij maar denken dat vrouwen zulke romantische wezens zijn. Volgens deze twee mannelijke professoren is dus niets minder waar. Wij stiften er in ieder geval niet minder om!