Linda Magazine viert 100ste editie met Kippenvelconcert

Zondagavond vond in de Heineken Music Hall te Amsterdam de lancering plaats van de 100ste LINDA. Dat ging uiteraard niet onopgemerkt voorbij en werd gevierd met een heus Linda Kippenvelconcert waarbij artiesten als Marco Borsato, Ben Saunders, Glennis Grace, Anita Meyer en vele andere acte de présence gaven. Uiteraard waren wij aanwezig om Linda te feliciteren met dit jubileum.

Alweer bijna 10 jaar geleden verscheen het eerste Linda Magazine. Tijdens een pre-party voorafgaand aan het concert waarvoor relaties, vrienden, producenten, stylisten, visagisten, bekende Nederlanders, managers e.d. waren uitgenodigd draaide DJ Sunny heerlijke nummers. Hoofdredacteur Jildou van der Bijl nam op een gegeven moment het woord om zich tot de aanwezigen te richten. De taakverdeling tussen de beide hoofdredactrices (Linda de Mol en Jildou) was duidelijk. Jildou sprak de aanwezige relaties toe en Linda zou even later alle gasten in de zaal welkom heten. Hoewel het geen dagelijkse kost is voor Jildou volgde een zeer geanimeerde speech. Zo refereerde zij aan het feit dat zij in eerste instantie toen zijn bij de start van Linda Magazine gevraagd werd om een column te schrijven helemaal niet enthousiast. Jildou, destijds nog hoofdredacteur bij Nieuwe Revu, stemde echter toch in wetende dat het een tweemaandelijks magazine zou worden en het waarschijnlijk toch niet langer dan een jaar zou bestaan. Nou dat liep even anders. Bijna 10 jaar en 100 uitgaves verder vormt Jildou nu samen met Linda de Mol de hoofdredactie van het magazine. En 100 magazines betekent ook dat covermodel Linda al in 100 verschillende gedaantes de cover heeft gesierd. Inmiddels bereikt Linda Magazine 1.1 miljoen mensen waarvan 300.000 mannen. Dat laatste zorgt er tevens voor dat na de Donald Duck de Linda het best gelezen mannenblad is…

Na het welkomstwoord vertrokken ook de genodigden waaronder Bart Chabot, Conny Breukhoven, Anouk Smulders, Bert van der Veer en zijn Judith Osborn, Carlos Lens, Harm Edens, Marijke Helwegen, Monique van der Ven en vele anderen richting de zaal waar Ben Saunders de avond opende. Deze bewees maar eens te meer terecht The Voice of Holland te zijn. Buiten het feit dat het een goede zanger is, is het ook nog eens een zeer aangename persoonlijkheid. Daarna opende Linda de Mol officieel de avond en kwamen in sneltreinvaart op een groot scherm de 100 Linda Covers nog even voorbij. Vervolgens kwam de crème de la crème aan artiesten voorbij waar onder Glennis Grace, Marco Borsato, Ruben Hein, Tania Kross, Giovanca en Charly Luske. Laatstgenoemde trad ook op met de speciaal geformeerde Linda Boyband waar naast Charly ook Ron Link, Louis Talpe en John Williams in zaten. Toen zij het podium betraden schudde de Heineken Music Hall op zijn grondvesten. Overigens moet gezegd worden dat top choreograaf Steven Dragtenstein (ook bekend van The Voice of Holland) een knap stukje werk had afgeleverd om de boys in zeer korte tijd toch de moves bij te brengen die horen bij een boyband.

Al met al een super mooi feest ter gelegenheid van de 100ste Linda. Uiteraard kregen we dit extra dikke jubileumnummer na afloop mee naar huis.