Liefde: 1 op de 4 singles reist vakantieliefde achterna

Een zongebruinde Spanjaard, een ijdele Italiaan, of toch een romantische Fransman? Velen hebben wel eens een zwoele nacht beleefd met een vakantieliefde. En wat blijkt? Één op de vier singles zou voor de liefde zelfs alles achterlaten. Dat vloeit voort uit onderzoek van datingservice Lexa.nl, waarvoor zo’n 1.000 singles werden ondervraagd.

 

GL

 

Ongeveer de helft van alle singles heeft weleens een vakantieliefde gehad. Daarvan zegt 39 procent dat hun vakantieliefde slechts van korte duur was. En voor 11 procent was het de beste tijd uit hun leven. Mi amor!

 

“In de zomer en op vakantie ben je meestal vrolijk en ontspannen en met zo’n positieve uitstraling ben je aantrekkelijk voor anderen. De zomer is dan ook het uitgelezen moment om je nieuwe vlam tegen het lijf te lopen. Maak hier ook online gebruik van door je profielfoto een lekkere zomerse update te geven”, zegt Emiel Spies van Lexa.nl.

 

GL

 

Uit het onderzoek van Lexa.nl blijkt dat 1 op de 5 singles deze zomer op een vakantieliefde hoopt. Hiervan wenst 14 procent zelfs deze zomer zijn of haar droomman/-vrouw te ontmoeten. Slechts 16 procent wil het liefst de héle zomer single blijven.

 

De meeste singles geloven overigens helemaal niet in vakantieliefde. Een ruime meerderheid (64%) heeft geen zin in al dat gedoe en vindt liever iemand in Nederland. Bijna de helft van de daters prefereert bovendien een vakantieliefde van eigen bodem boven een exotische. Van de omringende landen scoort de Spaanse lover uiteindelijk het hoogst.

 

GL

 

De ideale vakantieliefde komt uit:

Nederland 46%
Spanje 17%
Italië 8%
Frankrijk 6%
Griekenland 5%
Duitsland 5%
Engeland 5%
Portugal 4%
Turkije 3%
België 2%

 

Ben je al terug van vakantie en heb je je vakantieliefde moeten achterlaten? Speciaal voor jou deze tranentrekker:

Foto’s: Tumblr