Let’s have a dessert!

Feestjes! Het begrip dat ons allen aan het hart ligt.

Wij van Glamourland paraderen graag rond op een partijtje buiten de deur, maar kunnen een bescheiden feestje aan huis ook prima waarderen. Een glas champagne in de hand en een paar nabije vrienden aan onze zijde: et voilà, wij zijn alweer content.

 

Uiteraard wil je je meest dierbare vrienden tijdens je partijtje geen standaardreceptje voorschotelen naast de champi: ga voor een desserttafel! Tegenwoordig kom je dit fenomeen steeds vaker tegen. Het is overgewaaid vanuit Amerika en bedacht door Amy Atlas. Onder Amerikaanse beroemdheden is het hebben van een desserttafel op hun feestje helemaal het einde, en wij van Glamourland kunnen onszelf hier prima in vinden.

 

about

Foto: Pinterest

 

Zoals de naam al doet vermoeden, is een desserttafel een tafel vol met lekkernijen. Dit kunnen zowel zoete als hartige hapjes zijn. Maar hoe creëer jij nou zelf de ideale desserttafel? Wij van Glamourland verzamelden voor jou de volgende tips:

 

 1)  Bepaal je thema. Je kan zoveel kanten uit. Ga voor een ‘moustache desserttafel’ of een ’tropical desserttafel’. Je hoeft niet per se een thema te kiezen: met alleen kleuren werken kan ook. Een handige tip om de kleuren van je desserttafel te bepalen is het gebruik van verfstaaltjes. Je kan dan gelijk zien of bepaalde kleuren met elkaar te combineren zijn of juist vloeken. Gebruik niet meer dan 3 hoofdkleuren voor je desserttafel en vul aan met wit, zwart of grijs: deze 3 kleuren zijn altijd goed!

 

c4a88912b9ad5c413dc219d927aaa772

Foto: Pinterest

 

2)   Laat de kleuren en het thema dat je gebruikt ook terugkomen in de diverse onderdelen op tafel. Maak bijvoorbeeld voor een ‘moustache dessserttafel’ een papieren moustache vast aan een rietje. Maak vervolgens schattige cupcakes of een taart waarop een moustache staat afgebeeld.

 

PicsArt_1393628875080

Foto: Pinterest

 

3)   Maak een achtergrond voor je desserttafel: hiermee creëer je diepte en laat je de desserttafel beter tot z’n recht komen.

 

4)   Belangrijk is het ontwerpen en inrichten van je desserttafel. Maak gebruik van etagères of staande borden om verschillende hoogten te creëren. Zo krijg je dat speelse effect waar we allemaal naar zoeken. Wanneer je alle desserts plat op een bord naast elkaar zou leggen, wordt het een saaie bedoeling. En als wij van Glamourland iets níet zijn..

 

46

Foto: Celebrations at Home Blog

 

5)   Last but not least, de hapjes zelf. Maak geen overload aan hapjes, je wil ook niet dat je gasten misselijk worden. Wees selectief. Cupcakes, chocoladebonbons, een taart, koekjes en cakepops doen het goed als zoete hapjes. In bladerdeeg gevulde hapjes, zelfgemaakte kaasstengels, sandwiches en verschillende amuses zijn een perfect voorbeeld voor hartige hapjes. Zorg ervoor dat je hapjes achter de hand hebt liggen: zo kan je deze makkelijk aanvullen wanneer deze op zijn. Je stuurt je gasten natuurlijk niet met een knorrende maag naar huis.

 

Extra tip: Een desserttafel hoeft niet altijd te betekenen dat je de hapjes op een tafel dient te serveren. Think out of the box! Een mooie kast kan bijvoorbeeld als decor dienen en een prachtig wandrek doet het in onze ogen ook héél goed.

 

PicsArt_1393629807579

 

Wij van Glamourland zijn er van overtuigd dat jouw partijtje aan huis op deze manier met vlag en wimpel zal slagen. ‘Let’s have a dessert!’