Les Petits Belges

Wat hebben we hier bij Glamourland al zitten smullen van de pareltjes op de runways in Parijs deze week! De prachtige ontwerpen van onze Belgische zuiderburen waren weer een streling voor het oog. Zo bevestigde Christian Wijnants die eerder dit jaar de prestigieuze International Woolmark Price in Londen won, zijn verdienste met een collectie hand gebreide en geverfde wollen jurken en truien. Wellicht een beetje te wollig voor de zomer, maar een perfecte overgangscollectie om je te wapenen tegen de frisse lentebriesjes in ons koude landje.

 

Maison Martin Margiela pakte uit met een typerende collectie vol experimentele en moeilijke stukken. Wellicht niet geschikt om je zondagse croissantje bij de bakker te gaan halen, maar erg gewild op een trendy fashion party in de Air!

 

Uiteraard kunnen we ook toptalent Raf Simons voor Christian Dior niet overslaan. Het was likkebaarden geblazen bij de zwart-witte silhouetten en de onaardse modellen in een decor vol grote zilveren bollen.

 

En gelukkig: het modefestijn is nog lang niet gedaan! Nog tot 6 maart kunnen jullie (en wij van Glamourland!) volop genieten van de ongetwijfeld prachtige shows van Kenzo, Céline, Chloé, John Galliano, Saint Laurent, Valentino en talloze andere grote namen in de modewereld.

Geen tijd om een bezoekje te  brengen aan Parijs? Op www.parisfashionweeklive.com kunnen live alle topshows gevolgd worden. En natuurlijk houden wij van Glamourland jullie op de hoogte van deze glamorous week!