Legaal ruitje intikken

De Dierenbescherming roept mensen op– met het oog op het bloedhete weekeinde – alert te zijn op honden die in geparkeerde auto’s zijn achtergelaten. “Sla onmiddellijk alarm of ga direct over tot actie”, luidt het devies. Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming vindt dat iedereen het recht heeft om een ruit kapot te slaan als daarmee het leven van een hond gered kan worden. Van de Dierenbescherming mag je dus gewoon lekker ruitjes intikken. Of de politie daar ook zo over denkt, is dan weer een andere verhaal.

 

Feit is wel dat jaarlijks meerdere dieren omkomen in hete auto’s. De baasjes gaan gerust een dagje naar de Efteling terwijl Bello zit te koken in de wagen. Super dom natuurlijk. Zie je dus een dier in de auto zitten – en dit geldt overigens ook voor kinderen, ouders denken soms écht niet na – regel dan zo snel mogelijk hulp. De Dierenbescherming vindt het onbegrijpelijk dat ook dit zomerseizoen bijna ieder weekeind weer sprake is van honden die in bloedhete auto’s zijn achtergelaten. “Gelukkig zijn we er in de meeste gevallen op tijd bij, maar het hangt soms letterlijk op seconden”, zegt Dales.
Om zijn woorden kracht bij te zetten had de Dierenbescherming wel een heel bijzondere actie. Dales bevrijdde namelijk vanmorgen een als hond ‘gebodypainte’ dame uit een aan het strand van Scheveningen geparkeerde auto door het raampje in te slaan. Het is niet duidelijk voor wie de actie nu het leukst was: voor Dales die een halfnaakte deerne in nood mocht redden én zijn frustratie kwijt kon op een autoruit of voor de dame in kwestie die de verf al van haar lijf op de achterbank voelde druipen.

 

Bron: ANP