Leading ladies of Vogue

Als we denken aan Vogue, denken we ook meteen aan Anna Wintour. En als we denken aan Anna Wintour, denken we direct aan haar uniform: een boblijn en een zonnebril. Ze is de hoofdredactrice van Vogue in de Verenigde Staten, maar hoe zit het bij ons?

We hebben een vrij goed beeld van Anna Wintour door de films “The devil wears Prada” en “The September Issue”. Als je deze films nog niet gezien hebt, is het zeker een aanrader omdat alsnog te doen! met name de laatst genoemde film is zeer bijzonder. Het is namelijk meer een documentaire over het dagelijkse leven van Anna Wintour en Vogue, dan een standaard bioscoopfilm. Anna is een echt stijlicoon en beslist of een collectie van een designer het maakt of kraakt.

 

Sinds dit voorjaar kan je in alle krantenwinkels de Nederlandse Vogue kopen. Op de cover schitterde de dubbelzinnige slogan “Nummer één in Nederland”. Karin Swerink werd gekozen als hoofdredactrice. We kennen haar van het succesvolle magazine Glamour. Karin vindt het geweldig dat ze deze nieuwe Vogue mag vertegenwoordigen. Volgens haar onderscheidt Vogue zich van de andere modebladen door dat ze groter kunnen gaan, en durven dromen. Zij lijkt wel het tegenovergestelde van de ijskoningin Anna Wintour. Daarnaast verkiest ze inhoud boven uiterlijk, hoewel ze duidelijk maakt dat budgetmode niets voor Vogue is. Het gaat enkel om de emotie van het beeld. Karin gaat er voor om in Vogue het beste van het beste te laten zien.

 

Glamourland is in de wolken met de Nederlandse Vogue. De volgende stap is er hopelijk ook een voor onze Belgische zuiderburen!

 

Reporter: Britt Muyldermans

Twitter: @Street_Collecti