LCD scherm in je contactlens

In ons wereldje draait het tegenwoordig toch redelijk vaak om beter, groter en mooier. En zeg nu zelf, jij hebt toch ook al zo’n ultraplatte mega tv in je woonkamer staan? Heb je het niet, dan zou je ‘m vast wel heel graag willen en schaam je je al bijna voor die tv met zijn big fat ass.

 

Naast beter, mooier en groter, willen we vooral altijd het nieuwste van het nieuwste. We zijn maar al te gevoelig voor de nieuwste gadgets. Nou, we hebben nu een heel bijzondere voor je uitgezocht! Een LCD scherm in je contactlens. Huh?! Ja, echt waar!

 

Glamourland 30

Foto: contactlenseofthought.com

 

Universiteit Gent maakte vorige week bekend dat ze erin geslaagd zijn om een LCD scherm in te bouwen in een contactlens. De wetenschap blijft ons telkens weer verbazen! De uitdaging voor de wetenschappers zat hem vooral in het ontwikkelen van een bolvormig en flexibel schermpje.

 

Oké, sorry, we maken je eigenlijk wel een beetje blij met een dode mus. Deze bijzondere doorbraak is voorlopig vooral een verrijking voor de medische en cosmetische wereld. Dit is slechts een begin. Het maakt het namelijk wel zeer waarschijnlijk mogelijk dat we er over een paar jaar onze e-mails op kunnen lezen en onze navigatie kunnen zien door onze eigen contactlenzen. Nu vinden wij het niet zo’n ramp  om nog een paar jaartjes te moeten wachten. Het prototype heeft nu namelijk alleen nog maar eenvoudige patronen met een resolutie die overeenkomt met die van een rekenmachine. Dan wordt een filmpje kijken toch wel erg retro hoor.

 

Wij van het Glamourland research team houden de ontwikkelingen uiteraard voor jullie in de gaten!