Lauren goes eco-friendly

Waar milieuvriendelijk en ecologisch vroeger in één zin genoemd werd met geitenwollen sokken en de reformwinkel, is er de laatste jaren een ware trend ontstaan in de maatschappij. Vandaag de dag schreeuwen bedrijven, zowel grote multinationals als kleine startende bedrijven, om het hardst hoe “groen” zij wel niet bezig zijn.

 

Ook in Hollywood is dit niet onopgemerkt gebleven. MTV-ster Lauren Conrad gaat aan de slag om haar imago op te groenen door middel van plastic flessen. Lauren, bekend van de hitserie The Hills, zal door middel van het recyclen van de flessen een heuse accessoirelijn tevoorschijn toveren.

 

“We wilden een eco-collectie maken van functionele, echt leuke producten”, vertelt L.C. aan de Amerikaanse nieuwssite Hollywood.com. “Op deze manier kunnen mensen er goed uitzien terwijl ze milieubewust bezig zijn”.

 

Ontwerpen is een koud kunstje voor Conrad die al twee kledinglijnen op haar naam heeft staan. Met het recyclen heeft Lauren een nieuwe uitdaging voor zichzelf gecreëerd. Nu maar hopen dat men zit te wachten op een paar oorbellen van plastic flessen.

 

Foto: bpprocces.com

 

Glamourland wacht het resultaat rustig af. Voorlopig zullen de tassen van Lauren de Chanel en Louis Vuitton tassen niet vervangen. Maar: verbeter de wereld, begin bij jezelf en hou Amazon goed in ge gaten want alleen daar zal de collectie verkocht worden.