Lancering stichting Sport Helpt

Een fantastisch initiatief dat wij van Glamourland alleen maar heel hard kunnen toejuichen: de stichting ‘Sport Helpt’. Deze organisatie springt in de bres voor ernstig zieke kinderen. Zij willen hen graag een droomontmoeting bieden met hun favoriete topsporter, hun groot idool. En het is een daverend succes: al meer dan 250 fanatieke (ex-)sporters sloten zich aan bij de stichting en zijn dus bereid om zieke kinderen een onvergetelijk moment te bezorgen! Wielrenner Laurens ten Dam vertelt enthousiast: “Als het maar even kan, dan ben ik er. Het is gewoonweg prachtig om te doen.”

 

Glamourland Sport Helpt

Foto: Sport Helpt

 

Grote namen uit de sportwereld liepen dan ook gisteren uit voor de spectaculaire lancering van Sport Helpt die groots werd gevierd in het Princess Hotel Loosdrecht/Amsterdam. Ook oud geld nam een kijkje, zoals Willibrord Frequin met zoonlief. De avond was een enorm gezellige bedoeling. Mario Ridder, chefkok van sterrenrestaurant De Zwethheul, deed zijn kunstje in de keuken en verzorgde een overheerlijk walking dinner. Charmante Tonny Eyk verzorgde prachtige muzikale noten op de piano.

 

Voor het snelle werk konden de echte diehards onder ons over de Loosdrechtse Plassen scheuren in de zogenaamde Daredevils, een super snelle speedboot die met gemak een snelheid haalde van 100 km/h. 24-Kitchen TV-chef John Gerdsen gilde het uit!

 

  Glamourland Sport Helpt 8  Glamourland Sport Helpt 6

Foto’s: Koen Suyk en Redactie Glamourland

Links: Frits Sissing, Tim Jenniskens, Rogier Hofman, Maurits Hendriks en Johan Wakkie, rechts: François-Léon Van der Velden, Erieke Kuitert, Koen Hakkenberg en John Gerdsen

 

Uiteraard mochten de trotse initiatiefnemers en Olympisch medaille-winnaars Tim Jenniskens en Roger Hofman deze avond niet ontbreken. “Geweldig om vanavond op zo’n grote wijze de stichting samen met vele Olympische medaille winnaars te kunnen lanceren. Stichting ‘Sport Helpt’ is nu officieel gelanceerd. Veel dank aan alle betrokkenen die deze avond met ons gevierd hebben. Hopelijk kunnen topsporters samen zoveel mogelijk ernstig zieke kinderen een extra lach bezorgen”, aldus Jenniskens. Hofman vult aan: “De stichting is in korte tijd enorm hard gegroeid. Fantastisch om te zien dat zowel de Nederlandse Vereniging voor Geneeskunde als NOC*NSF ons hierbij ondersteunt.”

 

Glamourland Sport Helpt 2

Foto: Koen Suyk

 

‘Sport Helpt’ werkt als volgt: wanneer een kinderarts of een pedagogisch medewerker een aanvraag voor een droomontmoeting doet, kijkt de stichting welke topsporter in de buurt woont en beschikbaar is. Al snel volgt er dan een moment waarop het kind en de sporter elkaar treffen. “Voor zieke kinderen is het belangrijk dat ze niet wegzakken in het ziek-zijn. Ze moeten feeling houden met hun omgeving, met hun interesses, hun leven naast de ziekte en hun toekomstdromen. Een ‘Sport Helpt’-ontmoeting helpt daar enorm bij”, aldus oud-voorzitter NVK en kinderarts Willem Fetter.

 

Wij van Glamourland steunen deze stichting en wensen de kleintjes een fantastische ervaring toe!