Laat je kleden door Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent maakt een ware comeback in 2014. Na 2 succesvolle Biopics over het unieke leven van de Franse ontwerper Yves Saint Laurent, die zwermen mode-en filmliefhebbers naar de cinema lokten, valt ook Hollywood voor het androgyne maatpak van YSL. Wij van Glamourland zijn fan!

 

Glamourland YSL

Foto: Yves Saint Laurent still

 

Angelina Jolie verscheen met manlief Brad Pitt al op de BAFTA Awards in een smoking van Yves Saint Laurent en maakte daarmee een statement. Vrouwen kunnen ook hun mannetje staan en zien er even stijlvol uit in maatpak als in een traditionele jurk.

 

Twee weken geleden verscheen ook de 23-jarige Harry Potter actrice Emma Watson in een YSL maatpak tijdens een interview op de Amerikaanse buis met de TV-host David Letterman. Emma Watson zag er stralend uit in een strakke smoking met een klassieke witte blouse en ingetogen make-up en kapsel. Het was haar maatpak dat met alle aandacht ging lopen.

 

Glamourland YSL

Foto: Still

 

Deze voorbeelden bewijzen maar weer dat het maatpak van Yves Saint Laurent nooit volledig is weggeweest. Eerder verscheen Madonna al in een wit en zwart maatpak op de Grammy’s en bewees dat er geen leeftijd of geslacht staat op een maatpak.

 

Glamourland YSL  Glamourland YSL

Foto’s: Yves Saint Laurent

 

Yves Saint Laurent wist naar welke kleding vrouwen op zoek waren in de loop van de geschiedenis. Vier jaren na zijn dood schrijft hij nog steeds modegeschiedenis, zoals zijn partner Pierre Bergé al zei: “Chanel has liberated women, Saint Laurent has given them power.” Maar niet getreurd voor de vrouwen die geen partner vonden! YSL stond ook voor hen klaar als troost: “The most beautiful clothes that can dress a woman are the arms of the man she loves. But for those who haven’t had the fortune of finding this happiness, I am there”, aldus Yves. Wel of geen partner, voor ons van Glamourland is Yves Saint Laurent altijd een uitkomst!

 

Glamourland YSL

Foto: Yves Saint Laurent still