Kunstwerken voor KiKa

Amsterdam – Veronica Magazine zal 12 unieke kunstwerken uit de serie Heroes online veilen. De opbrengst komt geheel ten goede aan KiKa.

In de serie Heroes in Veronica Magazine zijn de afgelopen twee jaar door fotograaf William Rutten en illustrator Marco Lap bekende persoonlijkheden getransformeerd tot hun held: Geert Wilders (als Michiel de Ruyter), Gerard Joling (als Indiana Jones) André van Duin (als Laurel & Hardy), Marco Borsato (als Gene Simmons), Tatjana Simic (als Marilyn Monroe), Edwin Evers (als John Lennon), Jan Smit (als Elvis Presley), Frans Bauer (als James Bond), John Kraaijkamp senior (als Albert Einstein), Lieke van Lexmond (als Cleopatra), Albert Verlinde (als Koning Arthur) en K3 (als Charlie’s Angels) hebben meegewerkt aan deze unieke serie.
 

 

Marco Borsato door William Rutten – Foto: © Gilbert Vogt


 

 
Marco Borsato is getransformeerd als Gene Simmons van de band Kiss. Op de foto is hij totaal niet meer herkenbaar als Marco Borsato. ‘Waarschijnlijk gaat Marco op zijn eigen foto bieden tijdens de veiling. De kleding die Marco aan heeft komt van iemand van de fanclub Kiss. Er zijn fans die alles van hun idolen verzamelen. De gitaar die Marco heeft is echt en ook de tong die hij uitsteekt is echt’, aldus William Rutten.

Pronkstuk van de serie is John Kraaijkamp senior als Albert Einstein. Volgens zijn eigen zeggen was deze fotosessie zijn laatste acteerrol. Drie weken voor zijn dood signeerde hij de foto. De foto van Geert Wilders als zeeheld Michiel de Ruyter veroorzaakte veel ophef. De PVV-leider staat op de foto met Hero Brinkman. Ook de transformatie van Marco Borsato tot Gene Simmons kreeg veel publiciteit.

 

 

Geert Wilders door William Rutten – Foto: © Gilbert Vogt

 

 

De foto van Geert Wilders is onder extreme beveiliging gemaakt. En pas afgelopen week heeft Geert Wilders een handtekening onder de foto gezet in Den Haag, opnieuw onder extreme beveiliging. Rutten voorspelt dat juist deze foto mogelijk veel waard gaat worden als Wilders iets overkomt, net als Pim Fortuyn en Theo van Gogh. ‘Iemand die deze foto koopt doet dat waarschijnlijk dan ook als investering voor de toekomst, en wacht daarna rustig af. Er is ook maar één exemplaar gemaakt, net als van de andere foto’s overigens’, zegt een uiterst aardige Rutten.

De kunstwerken (allen gesigneerd door de geportretteerden) zijn tussen 10 en 24 november te zien in Melchior Art Gallery aan de Willemsparkweg 67 in Amsterdam. Vanaf 10 november kan ook op de unieke portretten geboden worden via www.veronicamagazine.nl. De opbrengst gaat in zijn geheel naar KiKa.
 

 

Bekijk de foto van de dame met de blote billen op NUfoto.nl