Met dit fruit kom je stralend de herfst door!

We hebben allemaal weleens gehoord van de termen ‘powerfruit’ en/of ‘superfruit’. We worden er mee gebombardeerd in reclames en artikelen. We pakken sneller een pak sap als er wordt vermeld dat er ‘powerfruit’ in zit. Maar wat is het nou precies en wat het doet het met ons?

 

gl

 

Acai: De acai bes bevat grote aantallen anti-oxidanten, wat weer zorgt voor een gezonde stofwisseling en (heel belangrijk!) een gezonde stralende huid. Als je door drukte niet genoeg tijd hebt om veel fruit te eten is een handvol acai bessen eten een goede manier om alsnog wat extra anti-oxidanten binnen te krijgen.

 

gl

 

Acerola: De acerola kers behoort tot de meeste vitamine C rijke vruchten ter wereld. En vitamine C is goed voor o.a. ons spiermetabolisme en voor het absorberen van ijzer in de darm.

 

Camu Camu: Van deze vrucht word beweerd dat ze helpen met je geheugen en je humeur. Onderzoekers weten nog steeds niet waarom, maar ze denken dat het komt door de hoge hoeveelheid vitamine B & C.

 

Gojibes: Deze bes blijkt te helpen bij afvallen, om beter en dieper te slapen en tegen acne of huiduitslag. Ze helpen ook bij de vertraging van het ouderdomsproces en horen daarbij tot de natuurlijke anti-verouderingsmiddelen. Het eten van gojibessen geeft een energiek levensgevoel, vandaar hun bijnaam “happy berries”. En dat heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat ze een gunstige werking hebben op het libido van zowel mannen als vrouwen.

 

gl

 

Granaatappel: De granaatappel bevat een grote hoeveelheid kalium en vitamine C. Ook bevatten ze polyfenol. Polyfenolen zorgt ervoor dat je bloeddruk verlaagt en uit studie is gebleken dat ployfenol risico vermindert op de ziekte van Alzheimer.

 

Moerbei: Deze vrucht bevat resveratrol waarvan wordt gezegd dat het kanker kan voorkomen. Ook maakt deze vrucht onze bloed ‘schoon’, versterkt het onze nieren, is het goed voor onze lever en voor de stoelgang. Het blijkt ook grijze haren te behoeden. En een grappig weetje is dat ze in China door het drinken van Moerbei thee denken beter te kunnen horen en zien.

 

Maqui Bes: Deze bes staat bekend als werelds beste superfruit. Het bevat zelfs meer antioxidanten dan de acai bes. Daarnaast zit de bes ook vol met essentiële vitaminen, voedingsvezels, eiwitten, koolhydraten en anti-inflammatoire verbindingen.

 

En dan zijn er nog de soort fruiten die we bijna dagelijks eten die ook helpen bij ons gezondheid. Zo helpen appels in het verlagen van ons cholesterol, helpt de blauwe bes met het verminderen van onze vetcellen en zijn ze goed voor ons geheugen. Gedroogde pruimen zijn goed voor onze botten, de grapefruit goed om diabetes tegen te gaan, de cranberry is weer goed voor een gezonde blaas en de druif helpt tegen een hoge bloeddruk.

 

gl-7

 

Zo krijgt de benaming superfruit een hele nieuwe betekenis. Hup, allemaal aan de fruitsalade deze herfst tegen die winterdip!