Koningin-af

Al vijf jaar gaat Marieke de Koning langs scholen en bibliotheken om kinderen te vertellen over Koningin Caroline, die struikelt over een erwt en er dan de brui aan geeft. De kleuters hangen steevast aan haar lippen en dragen allerlei oplossingen aan. In augustus verschijnt haar verhaal als prentenboek.

 

Heb je kleintjes thuis, dan is dit prentenboek zeker een aanrader. Hoewel de cover van het boek op het eerste oog een beetje naargeestig lijkt (erg donker en een beetje freaky getekend voor een kinderboek) is het verhaal dat zeker niet. Het boek gaat namelijk over koningin Caroline die het erg druk heeft met koninginnenzaken. Elke dag moet ze linten knippen, knopen doorhakken en ook nog zwaaien naar de mensen. Op een dag wil ze niet meer. Ridder Robbert, Karel Kok en Dokter Douwe proberen haar te helpen, maar de koningin houdt voet bij stuk: de baas zijn is stom!

Of Beatrix er ook zo over denkt is nog maar de vraag, maar dikke kans dat dit boekje ook in het koningshuis bij de kleine prinsesjes gretig aftrek vindt.

 

Cover van “Ik wil geen koningin meer zijn”

 

Marieke, het brein achter koningin Caroline, was 24 jaar lerares in het basisonderwijs. Tegenwoordig geeft ze teken- en schilderlessen en vertelt ze verhalen bij haar schilderijen. Haar liefde voor schilderen ontstond al tijdens de Pedagogische Academie. Toen haar jongste kind naar school ging, had ze meer tijd en ontstond al schilderend het verhaal van Koningin Caroline. Marieke: ‘Ik schilderde altijd alleen voor mezelf. Nu had ik ineens een verhaal, iets om te communiceren. Dat was zo inspirerend dat ik er vanzelf meer tijd in ging steken.’ Het prentenboek is nu te koop in de meeste boekwinkels.