Koffie- en whiskyliefhebbers opgelet! Jouw droom komt uit: The Macallan onthult een nieuwe editie van The Harmony Collection

The Macallan heeft de nieuwe expressie onthuld die de tweede editie vormt van The Harmony Collection, een serie gelimiteerde jaarlijkse releases gedreven door de innovatieve mindset van het merk. De collectie verkent de toekomstige verpakkingskoers van The Macallan, met voor elke uitgave een onderscheidende verpakking waarin organische bijproducten zijn verwerkt die een nieuw leven worden gegeven.

De Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica, de single malt whisky in de release van dit jaar, viert de wereld van koffie en is geïnspireerd op de Ethiopische Arabica koffieboon. Zijn hybride verpakking is gemaakt van gerecyclede materialen, waaronder schillen van koffiebonen die anders zouden zijn weggegooid.

The Macallan Whisky Maker Steven Bremner heeft de intens gearomatiseerde whisky gecreëerd om perfect te combineren met koffie. Hij verdiepte zich in de kunst van koffie door op The Macallan Estate een masterclass met wereldberoemde koffie-experts te huisvesten. Hij verkende de reis van veld tot kopje, waarbij hij het proces en de verschillende smaakprofielen in elk stadium ontdekte.

The Macallan Whisky Maker Steven Bremner

Tot de koffiemeesters die hun kennis met Steven deelden behoorden de Ethiopische koffieteler Kenean Asefa Dukamo, wiens familie werkt met de Arabica-variant die in de whisky’s wordt gebruikt; de Schotse koffiebrander Lisa Lawson, een pionier op het gebied van specialty coffee in Schotland en befaamd om haar brandtechnieken; en de bekroonde Amerikaanse barista Andrea Allen, die bekend staat om haar uitzonderlijke koffievaardigheden. De Britse koffiekunstenaar Dhan Tamang maakte een reeks kunstwerken en deelde zijn kennis over de kunst van de perfecte koffie servering en zintuiglijke waarnemingen, terwijl de toonaangevende koffiehistoricus professor Jonathan Morris inzicht gaf in de herkomst van koffie en hoe deze is uitgegroeid tot het wereldwijde fenomeen dat het vandaag de dag is.
 
Geïnspireerd door de Arabica koffieboon uit Ethiopië, bekend als de geboorteplaats van koffie, selecteerde Steven een harmonieuze combinatie van Amerikaanse en Europese eiken vaten om de verschillende tonen van de single malt te bereiken. Inspired by Intense Arabica doet denken aan een zoete maar sterke espressokoffie en heeft een hoger ABV van 44%. De whisky kan worden gecombineerd met koffie en brengt hiermee een nieuwe wijze om van The Macallan te genieten.

Steven Bremner, Whisky Maker bij The Macallan, vertelt: “Het verkennen van de wereld van de koffie met onze meesters uit de branche die hun kennis, creativiteit en liefde voor hun kunst deelden, was zowel een studie als een inspiratie. Er zijn veel parallellen tussen de werkwijze voor het maken van hoogwaardige whisky en koffie. Beide vereisen unieke vaardigheden en vakmanschap om diepte en complexiteit te bereiken en streven naar een uitzonderlijke smaakervaring.”
 
“Om de op koffie geïnspireerde tweede editie van The Harmony Collection te creëren, heb ik gezocht naar intense noten in de traditionele Europees eikenhouten sherryvaten van The Macallan die de rijke elementen van koffie zouden bieden. De Amerikaans eikenhouten sherryvaten voegen de zoetere en zachtere vanilletonen toe voor een evenwichtige en afgeronde ervaring.”
 
“De expressie is gekoppeld aan twee verschillende varianten Ethiopische koffie, die de unieke smaaktonen in de whisky benadrukken wanneer ze naast elkaar worden gedronken. Hierdoor ontstaat een spannende nieuwe zintuiglijke ervaring van The Macallan.”

De Schotse koffiebrander Lisa Lawson geeft aan: “Tegenwoordig begrijpen mensen koffie beter, ze kennen het vocabulaire, ze weten wat ze lekker vinden, en met whisky is het net zo. Whisky gaat goed samen met koffie – het volgt aan het eind van een maaltijd en van nature passen whisky en koffiesmaken bij elkaar.”
 
Als eerbetoon aan zijn koffie-inspiratie wordt de nieuwe expressie gepresenteerd in een prachtig vormgegeven presentatiedoos, waarin hergebruikte schillen van koffiebonen zijn verwerkt, een bijproduct van het koffiezetproces. Papierexpert Michele Posocco, van de Italiaanse papierfabriek Favini, werkte samen met The Macallan aan de innovatieve verpakking. De rijke rode pantone kleur op de Inspired by Intense Arabica-verpakking weerspiegelt de koffievrucht. Wij van Glamourland zijn fan!