Kirsty Nagel: van daklozensjaal tot levende kleurplaat

Daklozen en mode is niet direct een voor de hand liggende combinatie dachten wij van Glamourland. Toch inspireerde het styliste Kirsty Nagel tot het maken van een sjaal. Het werd een succes en de sjaal werd vervolgens door de media omgedoopt tot de ‘Daklozensjaal’. Aanleiding voor het ontwerp was haar afstudeerproject aan de Artemis Academie waar zij als afstudeerthema ‘dakloze jongeren’ had. In haar sjaals zijn verschillende elementen verwerkt. Denk hierbij aan veiligheid, bescherming, comfort en, niet onbelangrijk, warmte. Aangezien niemand perfect is, bevatten haar ontwerpen ook imperfecties en zijn ze op sommige plekken dan ook bewust niet afgewerkt.

De sjaal is inmiddels een modehit in binnen- en buitenland en ook haar eigen label Urban Nomads is booming. Terugkerende prints in haar ontwerpen zijn sterren, harten, zwaluwen en doodshoofden. Sterren staan voor kracht, harten voor de liefde, zwaluwen voor geluk en de doodshoofden voor het vergankelijke en de eeuwigheid. De sjaal heeft een oppervlakte van 2,1 bij 2,4 meter waardoor je er dus letterlijk bijna in kunt ‘wonen’ en hem tevens op verschillende manieren kunt dragen. De sjaals zijn in verschillende kleurencombinaties te verkrijgen.

 

Foto: Urban Nomads

Naast de sjaals heeft Kirsty ook haar eigen tassenlijn. De tassen worden allemaal met de hand gemaakt en zijn alleen op aanvraag verkrijgbaar. Haar Pilot Store aan de Zwaanshals in Rotterdam is een proeftuintje om nieuwe dingen te ontwikkelen. Momenteel werkt ze daar aan een t-shirt lijn voor volwassenen. Daarnaast heeft ze de lijn Color Your Own Identi-T ontwikkeld, geïnspireerd door haar vijf maanden oude dochter. Deze lijn bestaat uit rompertjes, mutsjes en t-shirtjes voor baby’s waarop met de hand een print is getekend. Met de meegeleverde textielstiften kunnen de kledingstukken zelf worden ingekleurd. Zo wordt uw kind een levende kleurplaat en tot kunstwerk verheven. Dus laat de Gucci rompertjes een keer links liggen en gun uw baby een unieke, glamorous identiteit!