Kijktip: De geschiedenis van mr. Burberry

Wie kent het het niet? Het Britse modeicoon Burberry. Voor wie niet de geschiedenis van dit legendarische merk kent is er nu de korte film Tale of Thomas Burberry, over het leven van Thomas Burberry de oprichter van het iconische Engelse merk dat gekenmerkt wordt door de tartan of Schotse ruit. De film gaat in op het turbulente leven van Mr. Burberry die de opdracht krijgt waterdichte mantels voor de soldaten aan het front te maken en daar tot ieders verwondering in slaagt.

 

Naast zijn professionele exploten en de groei van zijn eigen merk, komt ook Burberry’s persoonlijk leven tot uiting. Er wordt over zijn 2 grote liefdes gespeculeerd: namelijk de liefde voor zijn vrouw en de liefde voor zijn minnares, de pilote Shackleton die verdwijnt tijdens een van haar avonturen in de lucht. Burberry kleedt niet alleen de pilote maar ook nog eens een hele Engelse expeditie op Antartica.

 

burberry-glamourland

 

De film vertelt het boeiende leven van Burberry. Leer de man wiens naam zijn merkwaarde ver overstijgt. Geniet van de Schotse ruit in zwart-beige-rood die een echte rage aan het worden is tijdens de zoveelste comeback van de ruit voor deze winter.