Katja Schuurman lanceert nieuwe designcollectie

Return to Sender heeft donderdag 14 september haar nieuwe handgemaakte designercollectie feestelijk gelanceerd in de Hangar Amsterdam. Deze collectie is tot stand gekomen door de samenwerking van 6 Nederlandse topdesigners met verschillende producenten uit ontwikkelingslanden. De presentatie was in handen van Hanna Verboom. Katja Schuurman sprak uitgebreid over de nieuwe weg die het merk is ingeslagen.

 

Glamourland Return to Sender Katja Schuurman (1)

 

Designers
Zes Nederlandse topdesigners – Simone Post, Floris Hovers, Laura de Monchy, Omar Munie, Christien Meindertsma en Toya Verberne – hebben in samenwerking met vakmensen uit ontwikkelingslanden de nieuwe collectie ontwikkeld. Een collectie die geïnspireerd is op de technieken en materialen van het land en de kennis van kleuren en vormen van de designer. Op deze manier komen twee werelden samen in één uniek product; handgemaakte designerproducten met een bijzonder verhaal.

 

Glamourland Return to Sender Katja Schuurman (3)

Glamourland Return to Sender Katja Schuurman (2)

Katja op reis voor Return to Sender – Foto’s: Floor Catshoek

 

Verkooppunten
Vanaf vandaag ligt deze collectie in verschillende (design)winkels zoals Hudson’s Bay, &Klevering, Villa Augustus & Loft. Daarnaast is de nieuwe webshop gelanceerd. Door de samenwerking met Plan Nederland geeft Return to Sender wereldwijd vrouwen de kans op een beroepsopleiding en daarmee een inkomen.