Kasper Stiekema nieuwe head chef bij restaurant Bluespoon

Restaurant Bluespoon, gevestigd in lifestyle hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht, haalt naast een scala aan lokale producten nu ook een lokale chef de keuken in; de Noord-Hollandse Kasper Stiekema laat regionale producten excelleren met het team van Bluespoon. Stiekema geeft zijn twist aan no-nonsense Europese smaken met een Nederlandse edge en laat de grens tussen keuken en restaurant verder vervagen voor de ultieme culinaire beleving.

 

Kasper Stiekema - Head Chef Bluespoon - Portrait I

Foto: Jesaja Hizkia

 

Nadat hij de keuken van gerenommeerde restaurants als Ciel Blue en La Rive bemande, reisde de jonge Kasper Stiekema de wereld over. In Portugal, Australië en Zuidoost Azië zocht hij naar nieuwe smaken en culturen. Hij nam de ervaringen mee naar De Kas waar hij zijn visie op eten ontwikkelde; ‘Werk met respect voor product én mens’. Na zelf een team aangevoerd te hebben bij Jamie Oliver’s Fifteen, stapt Stiekema met dezelfde visie nu binnen in het restaurant aan de Prinsengracht 587.

 

Glamourland Bluespoon

Foto: Hyatt

 

Stiekema’s visie op Bluespoon is niets verhullend. De grenzen tussen het restaurant en de open keuken, waar gasten bij Bluespoon al bijna letterlijk bij de chefs aan tafel zitten, vervagen. Stiekema verlaat regelmatig zijn keuken om gasten niet alleen persoonlijk over het gerecht op het bord te vertellen, maar het complete verhaal achter het concept van Bluespoon te delen. Ook in zijn menu keert het open thema terug. Pure ingrediënten spelen de hoofdrol zonder onnodige tierlantijnen. ‘Goede ingrediënten spreken voor zich. Die hebben niet veel nodig.’ vindt Stiekema. ‘Er zijn zoveel mooie producten te vinden in de omgeving van Amsterdam, die verdienen een podium. Dat geven we ze bij Bluespoon. We werken daarom heel nauw samen met fantastische leveranciers uit de regio, zoals Lindenhoff, Abraham Kef, Brandt & Levie en Frank’s Smoke House.’

 

Kasper Stiekema - Head Chef Bluespoon - Kitchen I

Foto: Jesaja Hizkia

 

De gevestigde Bluespoon-smaken op de kaart krijgen onder leiding van de nieuwe chef een robuust randje. Stiekema kiest voor lokale producten met veel verse kruiden uit de eigen tuin van het Andaz Hotel. Onder andere wilde zeebaars met chorizo, eend met pruim en wortel, en geroosterde bloemkoolsoep met ansjovis en coquille verschenen op het vernieuwde menu. Naast zijn werk voor restaurant Bluespoon geeft Kasper Stiekema ook zijn draai aan de complete culinaire invulling van hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Wij van Glamourland feliciteren Kasper met zijn nieuwe job en steunen het gebruik van regionale producten. Chapeau!