Jong en oud in de ban van Annie

Wij van Glamourland waren samen met bekend Nederland en hun kroost aanwezig bij de spetterende première van de film Annie. Wie kent deze klassieker niet? De oude musical is in een splinternieuw jasje gestoken. Met een iets ander scenario en een sterrencast heeft niet alleen de film maar ook de hoofdrolspeelster een update gekregen. Zo is dat iets te bijdehante roodharige krullenbolletje vervangen voor een knap donker meisje die haar natuurlijk ‘fro’ rockt.

 

Glamourland Annie

Foto: Annie

 

Vanaf het VIP-balkon in Pathé Tuschinski hadden we perfect zicht op het fantastische optreden van de jonge winnares van Hollands Got Talent 2010. Aliyah Kolf zong het al om bekende ‘It’s a hardknock life’. Zij was de perfecte kandidaat om de stem in te spreken voor de Nederlandse variant van de film.

 

Glamourland Annie premiere

Foto: Martin van Os

 

Uiteraard is het verhaal niet veel veranderd, zo gaan we van de jaren 80 naar het millennium! Rond het jaar 2000 wordt Annie als baby achtergelaten en leeft ze samen met vier andere kindjes bij haar pleegmoeder die niet vies is van een flesje bubbels. Één keer in de week wacht Annie hartverscheurend bij het restaurant waar ze is achtergelaten in de hoop dat haar ouders haar weer komen ophalen.

 

Gelukkig komt daar Jamie Fox de hoek om kijken die de rol vertolkt van burgemeesterskandidaat Will Stacks. Het leven van Annie verandert compleet als ze bij hem in huis wordt genomen om meer stemmen te krijgen. In de tussentijd wordt er een plannetje in elkaar gedraaid door de achterban van de burgemeesterskandidaat om wat extra geld binnen te harken en iedereen te misleiden.

 

Uiteraard gaat de film gepaard met een lach en een brok in de keel, en we konden ons bijna niet inhouden luid mee te zingen met ‘Tomorrow’. Gelukkig hebben we de daad niet bij het woord gevoegd en nog een slokje van onze champagne genomen..

 

Glamourland Annie premiere

Foto: Martin van Os

 

De film is een aanrader voor jong en oud, en voor de laatste doelgroep zal er ongetwijfeld weer wat van vroeger op komen borrelen! Heb jij zin in een echte ‘feelgood’ film die mierzoet afloopt, dan raden wij je aan om je stembanden op te warmen, en lekker mee te zingen met Annie!