Joline Jolink: een designer als nomade in Rotterdam

In Rotterdam houden ze wel van een experimentje. Pop-up stores komen als paddenstoelen uit de grond en lijken het antwoord op leegstaande winkelpanden in grote steden en de oplossing voor zelfstandige ondernemers om redelijk risicoloos een winkelconcept uit te proberen.

 

Modeontwerpster Joline Jolink sprong in op deze trend en opende vrijdag 12 april haar offline winkelconcept 30 days Rotterdam. Slechts 30 dagen is haar collectie Easy to Wear te koop op de Nieuwe Binnenweg.

 

Glamourland

Foto: Joline Jolink

 

Glamourland was bij de opening, en voelde zich gelijk welkom. Voornamelijk familie en vrienden waren naar Rotterdam getogen om het nieuwe onderkomen van Joline te aanschouwen, aangevuld met een cameracrew die haar enige tijd volgt voor een programma over Nederlandse Designers. Joline vertelt Glamourland, dat het echt maar 30 dagen zullen zijn en dat ze daarna weer gaat verkassen. Den Haag is zeer waarschijnlijk de volgende stad waar ze neerdaalt met haar karavaan.

 

Joline is in 2008 de eerste designer met een eigen webshop, dus voorop lopen is haar niet vreemd. In 2011 opende ze haar eerste winkel in Amsterdam en na 30 dagen werd duidelijk, dat het een schot in de roos was. In tegenstelling tot Rotterdam, bleef ze in Amsterdam wel zitten, tot op de dag van vandaag. Zo zal het in de toekomst vaker gaan, via een webshop krijg je inzicht waar je klanten zich bevinden en vervolgens ga je op die plek zitten met een offline-store. Wil je als winkelier de crisis wil overleven, moet je het internet omarmen, en niet zien als vijand. Joline laat zien dat het één, een aanvulling kan zijn van het ander.

 

Glamourland

Foto: Joline Jolink

 

Maar nu terug waar we voor naar Rotterdam zijn gekomen, de mode van Joline. Aan de kakofonie van kleuren van dit moment doet Joline niet mee. Zwart, wit, grijs en beige zijn de basiskleuren in haar laatste nieuwe ontwerpen. Dat maakt haar kleding gemakkelijk te combineren. Wat haar werk bijzonder maakt zijn de prachtige breipatronen en de zorgvuldig gekozen en afgewerkte details. Belle, bijvoorbeeld is een kort luchtig gebreid vest, waarbij de extra lange mouwen opvallen en lekker opgestroopt kunnen worden. Koelt het wat af op het terras, stroop je ze weer lekker af. Wil je toch wat meer kleur, dan voeg je een van haar super-de-luxe shawls toe, gemaakt van het zachtste Italiaanse Kasjmier in een fraaie magenta kleurenmix.

 

Foto: Joline Jolink

 

Waar de legging al een tijdje van zijn slechte imago af aan het komen is, maakt Joline hem wel heel sexy in rood, zwart of lichtgrijze leatherlook. Ook nog een eyecatcher in haar collectie is Rockland, de korte grofgebreide jurk, of voor wie het glas half vol is, de lange grofgebreide trui.

 

Glamourland

Foto: Joline Jolink

 

Voor een ieder die weinig fantasie heeft, of het combineren van kleding een probleem vindt, heeft Joline al outfits samengesteld op haar website.

 

Onze persoonlijke favoriet in de collectie was toch wel de gemêleerde shawl van jersey sweat stof, bedekt met sparkling goudkleurige draden. Glitter en glamour past toch wel het meest bij ons Glamourlanders. Tot en met 12 mei kunt u voor haar collectie terecht bij 30 days Rotterdam op de Nieuwe Binnenweg 82 te Rotterdam.