Joep Sertons gaat dirigeren

Joep Sertons kennen we nog uit de soapseries Onderweg naar Morgen als Paul de Ridder en in Westenwind als Max Noordermeer. Vanaf 2010 speelt Joep in Goede Tijden Slechte Tijden als dokter Anton Bouwhuis. De nieuwe uitdaging voor Joep is om nu een orkest te gaan leiden.

 

 

Joep Sertons – Foto: Gilbert Vogt

 

 

In het nieuwe AVRO-programma Maestro gaan bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan om wie het best een groot symfonieorkest kan dirigeren. De aspirant-dirigenten zijn: Catherine Keyl, Brecht van Hulten, Michiel Romeijn, Joep Sertons, Tanja Jess, Lenette van Dongen, Wolter Kroes en Kleine Viezerik. De acht BN-ers strijden om de titel ‘Maestro’ en gaan de uitdaging aan om zich in acht weken te ontwikkelen tot dirigent van het symfonieorkest Holland Symfonia. Presentator van het programma is Frits Sissing.

 

De Maestro-jury bestaat uit Holland Symfoniedirigent Otto Tausk (voorzitter), Isabelle van Keulen (violist) en Dominic Seldis (contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest). De opnames zijn al begonnen, Maestro is vanaf 8 november wekelijks te zien bij de AVRO op Nederland 1.

 

Bekijk de promo Maestro met Joep Sertons…