All that Jazzzzz …

De première van The Great Gatsby was uiteraard niet onopgemerkt voorbij gegaan.Het was een film waarop menig filmliefhebber vol spanning op zat te wachten. De regisseur van dit meesterwerk, The Great Baz Luhrmann (ja zo noemen wij van Glamourland hem), heeft ons een spektakel van formaat bezorgd. Wat is een kostuumdrama zonder fabulous costumes? Het was een aangename verrassing en een ware streling voor het (mode)oog.  Ook Glamourland vond het to die for!

 

Glamourland

Foto: Pinterest.com

 

Prada, Prada, Prada… Yes ladies, deze film nam een luxueuze stap terug naar de roaring Twenties en de kostuumafdeling liet zich volledig gaan. Het resultaat mag er alvast wezen! Zo koos Catherine Martin – de vrouw van de heer Luhrmann en eveneens een costume designer – voor deze film 40 geweldige kleedjes uit o.a. Miuccia Prada’s archief.

 

Glamourland

Foto: Elle.co.uk

De jaren ’20 was een periode waarin jongeren uit de bol gingen bij het horen van loungy jazz muziek, kunst en seksualiteit. Maar ook de fashion business was eentje om U tegen te zeggen. Denk maar aan de alombekende flapper dresses tot op de knieën met de blote armen en talrijke laagjes aan kwastjes die tijdens het dansen heen en weer zweefden. Ahhh, heerlijk!

 

Voor diegenen die nog geen kans hebben gehad om deze fantastische film te gaan bekijken, wij van Glamourland raden je het alvast aan. Fashion lovers zullen gegarandeerd van hun sokken geblazen zijn. Adoration, adoration, adoration!