Jason Wu is de nieuwe artistieke directeur van Hugo Boss Womenswear

Hugo Boss heeft zopas de designer Jason Wu aan de haak geslagen. Met deze nieuwe aanwinst wil het Duitse modehuis hun verkoop van women’s dresses en suits in Amerika en China een duwtje in de rug geven. Toch kwam dit nieuwtje niet als een totale verrassing, aangezien Boss al eerder grote designernamen in huis heeft gehaald en Wu op zoek was naar een nieuw project om zijn tanden in te zetten.

 

Wij van Glamourland vroegen ons toch even af: who is Wu?

 

Wu, geboren in Taiwan, staat bekend om zijn ladylike designs en richte in 2007 het gelijknamige merk op in New York. Zijn bekendheid schoot echter de hoogte in nadat hij in 2009 de ivoren one-shoulder jurk voor Michelle Obama ontwierp, voor het eerste inhuldigingsbal van Barack Obama. In februari deed Wu dit nog eens over en straalde Michelle dit keer in een prachtige rode creatie.

 

Als de nieuwe artistieke directeur van Hugo Boss, is Wu van plan om een sterke en vrouwelijke womenswear collectie te ontwerpen dat de autoriteit van het merk in menswear weerspiegelt. Womenswear is altijd al een netelig punt geweest voor Hugo Boss, aangezien er op deze markt veel meer concurrentie is van andere modehuizen. Volgens de Chief Executive Claus Dietrich Lahrs, is deze nieuwe benoeming een krachtig signaal dat het merk vastbesloten is om hun positie in womenswear te versterken.

 

De keuze voor Wu ligt bovendien voor de hand en past perfect in de internationale strategie van Hugo Boss. De Taiwanese designer is namelijk heel populair in China, een belangrijke nieuwe markt voor luxemerken. Hugo Boss heeft onlangs nog een catwalk show in Shanghai geopend en zal ook 2 nieuwe flagship stores openen in Shanghai en Hong Kong.

 

Wij van Glamourland hebben er het volste vertrouwen in dat Wu voor een frisse modewind zal zorgen bij het luxemerk. Benieuwd wat hij uit zijn hoed zal toveren? Op zijn eerste modeshow is het nog even wachten tot de New York Fall & Winter fashion week in februari 2014. Stay tuned!