Voor het zingen de kerk uit..

In Kampen staat de eeuwenoude Sint Anna Kapel. Om dit unieke, historische gebouw niet verloren te laten gaan, heeft Jan Vayne deze schitterende kerk uit 1470 gekocht. Omdat die investering natuurlijk moet worden terugverdiend ;-) , zal Jan de komende tijd een aantal intieme concerten geven op deze bijzondere locatie.

 

Omdat de kapel relatief gezien niet zo heel groot is, zit het publiek lekker dichtbij en kan je alles meekrijgen van Jan die extatisch op zijn piano te keer gaat. Niet alleen zal de pianist met de lange manen een zelfgekozen repetoire en een aantal improvisaties ten gehore brengen, het publiek mag zelfs verzoeknummertjes aanvragen. Altijd al benieuwd geweest hoe “WMCA” of “Spring maar achterop mijn fiets” gespeeld door Jan Vayne zou klinken? Dan heb je nu de kans om daar achter te komen.

 

Ook orgelliefhebbers komen goed aan hun trekken, want Jan zal ook nog de nodige riedeltjes weggeven op een orgel dat hij zelf ontwikkelde. Wat we ons daar precies bij moeten voorstellen is niet helemaal duidelijk, maar daarvoor zal je er waarschijnlijk bij moeten zijn.

 

Heb je niks te doen of heb je stiekem toch een weak spot voor (het haar van) Jan? Voor slechts € 25,00 kan je er bij zijn, en dan krijg je nog een hapje en een drankje ook. Check www.allureconcerten.nl voor reserveringen.