Jan des Bouvrie gaat voor meesterwerk Sylvia-Monique Blankendaal

Jawel vrinden, wij hebben er weer een favoriete kunstcollectie bij: de laatste creaties van kunstenares Sylvia-Monique Blankendaal zijn namelijk om een spreekwoordelijke moord voor te plegen. Wij van Glamourland waren aanwezig tijdens haar private preview in het Arsenaal en stonden versteld van haar nieuwste creaties. Deze waren zoals we dat van Sylvia-Monique gewend zijn: schitterend en op en top luxe.

 

Sylvia-Monique Jan des Bouvrie

Foto: Pieter de Vries

 

Onder het genot van een oestertje en een glas bubbels waren we méér dan aangenaam verrast. Vanaf het allereerste begin heeft de kunstenares al een herkenbare en geliefde stijl, en dat gevoel lijkt alleen maar sterker te worden. De stukken van de jonge muze zijn elegant, verfijnd en stijlvol. Enerzijds plezierig, anderszijds erg hebberigmakend: aan de blikken van de genodigden was te zien dat ze graag direct de werken op de achterbank van hun bolide wilden deponeren.

 

Perry Kish

Arsenaal

Hossein Akef, Ron Vermeulen, John Gerdsen

 

Hoe de kunstwerken in het Arsenaal terecht zijn gekomen? Sommige dames wéten gewoon wat ze willen. Sylvia-Monique had dan ook al enige tijd dat doel voor ogen. Toen ze Neerlands architectenglorie Jan des Bouvrie tegen het lijf liep op kunstbeurs de PAN , alwaar zij ook enige werken exposeerde, en zij opperde of haar werken in het Arsenaal mochten hangen, was haar doel gezet. Toen Jan vervolgens ook nog eens haar overbuurman werd op de Masters of LXRY leek haar streven dichterbij dan ooit. Jawel! Wanneer meneer des Bouvrie jouw werk in zijn wereldberoemde collectors-boutique wil hangen zegt dat immers genoeg.

 

François-Léon Van der Velden Sylvia-Monique Arsenaal

 

Tijdens de private preview gaf des Bouvrie aan dat hij een voorliefde heeft voor het werk van Sylvia-Monique en dat hij na uitgebreid onderzoek tot de conclusie was gekomen dat geen enkele kunstenaar vergelijkbare creaties maakt. Hij bejubelde haar uniciteit, en gaf aan erg blij te zijn met haar werk in het Arsenaal. Ze heeft een unieke stijl gevonden en moet deze vooral doorzetten, aldus connaisseur des Bouvrie. Een dame die het begrijpt! Een doorpakker die recht op haar doel afgaat. We kunnen haar dan ook geen ongelijk geven: Roodkapje was Roodkapje immers niet geweest als ze braaf op het pad was blijven flaneren.

 

Sylvia-Monique Jan des Bouvrie speech

 

Het Arsenaal is in 20 jaar uitgegroeid tot Nederlands meest toonaangevende conceptstore voor interieur design, gastronomie, juwelen, fashion & lifestyle en is ontzettend succesvol. Niet voor niets: uit onderzoek van VT-wonen blijkt dat de helft van de Nederlanders trots is op de inrichting van hun huis en dit als een afspiegeling van de persoonlijkheid ziet. Het meest trots zijn we op de plek waar we over het algemeen onze Champagne nuttigen: de woonkamer! Deze plek wordt op afstand gevolgd door de keuken, badkamer en de slaapkamer. Vrouwen komen, hoé verrassend, vaker op het idee om iets aan het huis te doen èn willen vaker nieuw meubilair dan mannen. Surprise, surprise..

 

private preview

 

Wij van Glamourland vinden dat je wel weer toe bent aan wat ontspanning en inspiratie. Heb jij geluk: vanaf nu zijn de kunstwerken van Sylvia-Monique voor 2 maanden lang gewóón te aanschouwen in het Arsenaal. Wij zijn in ieder geval dol op kunst en helemaal gek op exclusieve werkjes van glas en goud. Deze expositie is daar een perfecte mix van, dus wij willen jullie deze absoluut niet onthouden. Van elk meesterwerk bestaat slechts één exemplaar, dus trek uw comfortabel (doch verantwoord) schoeisel vliegensvlug aan!

 

Fotografie: Martin van Os